Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul vine cu precizări: România nu aduce 500.000 de muncitori pakistanezi; vor fi cel mult 20000 de lucrători extracomunitari

constructii

Contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru anul acesta la nivel naţional este de 20.000, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, care a spus că informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora România urmează să primească 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă, sunt nereale, informează Agerpres.

Citește și: Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: 'Directiva privind protecția consumatorilor este un succes incontestabil al Președinției României'

"Vreau să fac o precizare în legătură cu anumite informaţii apărute astăzi în spaţiul public privind o eventuală primire de către România a unui număr de 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de forţă de muncă de pe piaţa din ţara noastră. Subliniez că sunt informaţii nereale, situaţia de fapt este următoarea: aşa cum au menţionat şi colegii de la MAE, în cadrul acelei întrevederi (între ambasadorul României la Islamabad şi asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză şi dezvoltarea resurselor umane - n.r.) nu s-a discutat despre stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici despre vreun plan concret de acţiune în acest sens. În plus, potrivit legislaţiei muncii în vigoare, nici nu poate fi vorba despre o astfel de cifră care a fost vehiculată în spaţiul public, având în vedere că prin hotărârea de Guvern nr. 34/2019 Executivul a stabilit contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru anul 2019 la 20.000", a spus Barbu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că acest contingent ar putea fi mărit, dar nu pentru o anumită ţară. "În mod cert nu există o astfel de discuţie în acest moment. Până în prezent, la Inspectoratul General pentru Imigrări, au fost depuse 6.000 de solicitări din partea unor cetăţeni străini care vor să muncească în ţara noastră", a precizat Nelu Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.