Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul vrea să amâne legea insolvenței persoanelor fizice

bani

Guvernul condus de premierul Dacian Cioloș vrea să amâne legea insolvenței persoanelor fizice, care a fost inițiată și susținută de deputata PSD Ana Birchall.

În ședința de Guvern de miercuri, 23 decembrie, se află pe agendă proiectul de ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Ce prevede proiectul de lege? Ca persoanele fizice să se poate declara insolvente, fapt care va împiedica orice producedură de executare silită asupra sa. Dar asta nu înseamnă că nu va mai fi nevoit să își plătească datoriile, ci va avea la dispoziție timp pentru a gând un plan de reeșalonare.

”Scopul acestui act normativ este acela de a asigura acoperirea datoriilor persoanelor fizice fără activități antreprenoriale, aflate în insolvență, prin intermediul rambursării datoriilor în baza unui plan ori prin intermediul lichidării bunurilor respectivilor debitori”, se arată în expunerea de motive.

Un debitor poate depune o cerere cu privire la propria insolvență, dacă îndeplinește o serie de criterii.

Debitorul va pregăti o propunere de plan pentru stingerea datoriilor, ceea ce reprezintă una din modalitățile de satisfacere a pretențiilor creditorilor. Planul trebuie furnizat în decurs de 15 zile de la elaborarea listei preliminare de creanțe, iar în cazul în care eșuează se va trece la lichidarea activelor debitorului.

Proiectul de lege poate fi consultat aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.