Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul vrea să repună pe roţi Institutul Cantacuzino cu bani UE - 150 de milioane de euro înregistrează proiectul aflat în lucru

cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției de vaccin și dezvoltarea de noi produse farmaceutice, potrivit unui comunicat al instituţiei, de vineri.

Vice-premierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au efectuat o vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, se arată în documentul citat.

Discuțiile cu specialiștii din institut au vizat posibilitatea dezvoltării unor proiecte mari de cercetare din fonduri europene și identificarea componentei inovatoare, strategice și competitive pe care o poate pune la dispoziție Institutul Cantacuzino, mai arată sursa citată.

Din viitorul exercițiu financiar al UE, țara noastră are la dispoziție 8 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare.

Citeşte şi: Protestul din instanțe LUNGEȘTE AGONIA ex-colonelului SRI Daniel Dragomir - Judecata în complet de divergență a fost amânată

Pentru acest proiect de interes național, România poate atrage 150 milioane de euro. Astfel, Institutul Cantacuzino va putea să-și extindă capacitatea de cercetare-dezvoltare la nivel de laborator cu două unități tehnologice complexe noi.

Cercetătorii își vor desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern, cu o suprafață de 7000 mp.

Aici, activitatea dezvoltării de vaccin va fi corelată cu cea de cercetare și dezvoltare farmaceutică, iar la finalul proiectului Institutul va fi capabil să producă vaccin gripal tetravalent și să creeze oportunități de dezvoltare de noi produse farmaceutice.

Pe lângă acest proiect, Guvernul sprijină alte trei proiecte strategice pentru cercetarea românească:

1. Înființarea unui institut de cercetare în domeniul medicinei genetice;

2. Înființarea unui Institut de Inteligență Artificială pentru zona de robotică, automatizări industriale și IT;

3. Înființarea Institutului pentru Tehnologiile Viitorului (nanotehnologii, microelectronică, fotonică, materiale și tehnologii de fabricație avansate).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.