Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii se joacă cu criptomonedele: au furat 600 de milioane și acum returnează banii cu țârâita

dolari

Hackerii au început să returneze o parte din cele 600 de milioane de dolari pe care le-au furat în ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie.

Infractorii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate în Poly Network, o platformă care caută să conecteze diferite blockchain-uri, astfel încât să poată lucra împreună. Poly Network a dezvăluit atacul marți și a cerut să stabilească o comunicare cu hackerii, îndemnându-i să „returneze activele pirate”.

Poly Network este o platformă de finanțare descentralizată (DeFi). DeFi este un termen larg care cuprinde aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain care urmărește să elimine intermediarii - cum ar fi brokerajele și schimburile. Susținătorii spun că acest lucru poate face ca aplicațiile financiare precum împrumuturile sau împrumuturile să devină mai eficiente și mai ieftine.

Într-o întorsătură ciudată a evenimentelor de miercuri, hackerii au început să returneze o parte din fondurile pe care le-au furat, informează CNBC.

Au trimis un mesaj către Poly Network încorporat într-o tranzacție cu criptomonede, spunând că sunt „gata să returneze” fondurile. Platforma DeFi a răspuns solicitând trimiterea banilor la trei adrese cripto. La ora 12.00 GMT, mai mult de 4,8 milioane de dolari fuseseră returnați la acele adrese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.