Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerul care a sustras criptomonede în valoare de 600 milioane de dolari de la Poly Network spune că a făcut-o doar 'pentru distracție'

news.sky.com
hacker

Cel mai mare jaf de criptomonede continuă să se desfășoare ca un reality show cyberpunk. În cel mai recent episod, hackerul care a sustras criptomonede în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari de pe platforma de interoperabilitate încrucișată Poly Network a efectuat o seară în stil AMA (Ask-Me-Anything), răspunzând la întrebări despre motivațiile și planurile lor.

Într-un mod strict criptografic, hackerul a ținut totul pe lanț, încorporând întrebările și răspunsurile ca „date de intrare” - vizibile ca UTF-8 - în tranzacțiile Ethereum trimise către ei înșiși .

Hackerul a explicat că exploatarea a fost menită să dea o lecție Poly Network. Restituirea fondurilor furate a fost „întotdeauna planul”, au spus el.

"Nu mă interesează foarte mult banii! Știu că doare când oamenii sunt atacați, dar nu ar trebui să învețe ceva din acele atacuri?"

Ieri, la ora 12 EST, hackerul a anunțat că este „gata să returneze fondul”, de asemenea, printr-un mesaj încorporat într-o tranzacție Ethereum pe care și-a trimis-o .

„Am anunțat decizia de returnare înainte de miezul nopții, astfel încât oamenii care aveau încredere în mine să se odihnească bine.;)”, A spus hackerul.

De la acel anunț, hackerul a returnat 342 de milioane de dolari .

În ceea ce privește motivul pentru care returnează banii „atât de încet”, hackerul a spus că are nevoie de timp pentru a negocia cu echipa Poly. „Este singurul mod pe care îl știu pentru a-mi demonstra demnitatea în timp ce îmi ascund identitatea. [Sic.]” Și ei bine, au nevoie și de o odihnă, a spus hackerul.

„Între timp, ar putea câștiga niște dobânzi pentru a acoperi costurile potențiale, astfel încât să am mai mult timp să negociez cu echipa Poly.”

„Acum toată lumea miroase un sentiment de conspirație”, a spus hackerul, negând că ar fi un insider . „Dar cine știe?” În altă parte, hackerul a numit Poly Network un sistem „decent” și „sofisticat” și a semnalat dorința de a ajuta platforma să devină mai sigură.

Predați o lecție de 600 de milioane de dolari

Dar hackerul se supără pe rețeaua Poly pentru reacția lor antagonică imediat după atac. „I-au îndemnat pe alții să mă învinovățească și să mă urască înainte să am vreo șansă să răspund !, a protestat hackerul.

Ca răspuns la o întrebare despre motivul pentru care transferă jetoanele așa cum a făcut-o, hackerul a spus că mișcarea era „să o păstrăm în siguranță”.

"Când am observat bug-ul, am avut un sentiment mixt. Întreabă-te ce să faci dacă te-ai confruntat cu [sic.] Atât de multă avere. Cereți politicos echipei de proiect, astfel încât să o rezolve? Singura soluție pe care o pot găsi este salvarea acestuia într-un cont de încredere. ”

În urmă cu două zile, hackerul a trimis 13,37 ETH (42.300 USD) către hanashiro.eth, un utilizator pseudonim de twitter, pentru că i-a dat de știre: „NU UTILIZAȚI DUMNEAVOASTRĂ DUMNEAVOASTRĂ DUMNEAVOASTRĂ V-AȚI LISTAT NEGRU”.

Cineva l-a întrebat pe hacker de ce ar trimite acești bani. „Am simțit [sic] căldura comunității Ethereum", a spus hackerul. „Mi-am împărtășit bunăvoința [cu] tipul”.

„De ce hacking-ul?”, A întrebat cineva. „Pentru distracție :)”, a răspuns hackerul. Aceștia au vizat Poly Network, deoarece „hacking-ul între lanțuri este fierbinte”.

Luna trecută, ChainSwap, o altă platformă încrucișată, a fost victima a două atacuri de milioane de dolari . ChainSwap a lucrat cu poliția și OKEx pentru a încerca să identifice hackerii și a reușit să negocieze recuperarea unor jetoane. „Îmi pare rău pentru necazuri, sună cu adevărat ca oameni grozavi, dar banii sunt bani”, au declarat hackerilor din exploit-ul anterior ChainSwap.

Hackerul Poly Network pare cu siguranță mai dispus să coopereze decât al lui ChainSwap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.