Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haiti: FMI aprobă 105 milioane de dolari pentru combaterea lipsei de alimente în regiune

news.asu.edu
haiti

Consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat suma de 105 milioane de dolari pentru a ajuta Haiti să facă faţă unei insecurităţi alimentare severe, a anunţat luni instituţia, în condiţiile în care ţara din Caraibe se confruntă cu penurii generalizate pe fondul unei crize umanitare, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Plata, efectuată în cadrul programului Fereastra de şoc alimentar al FMI, este menită să răspundă "nevoilor urgente ale balanţei de plăţi legate de criza alimentară mondială", a precizat fondul într-un comunicat. "Inflaţia record a preţurilor ... a agravat fragilitatea Haiti şi a agravat suferinţa populaţiei haitiene, deja afectată de o malnutriţie severă", a declarat directorul general adjunct Antoinette Sayeh, subliniind "efectele colaterale" ale invaziei Rusiei în Ucraina la începutul anului trecut.

Aceasta a precizat că fondurile vor fi alocate celor mai afectaţi de creşterea preţurilor la alimente prin programe de hrănire, transferuri în numerar şi în natură către gospodăriile vulnerabile şi alte măsuri.

Autorităţile ar trebui să controleze, să urmărească, să înregistreze şi să publice cu atenţie toate cheltuielile legate de intervenţia în caz de urgenţă, pentru a se asigura că acestea sunt utilizate în mod corespunzător.

Cele 105 milioane de dolari - 0,5% din produsul intern brut al Haiti - corespund unui deficit de finanţare preconizat pentru 2023, în timp ce ţara se luptă cu o criză a holerei şi cu o penurie alimentară severă, agravată de violenţele generalizate ale bandelor criminale în anumite zone din capitala Port-au-Prince.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.