Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Haiti se scufundă într-un haos total: peste 2.400 de oameni au fost linșați de grupurile de 'justiție populară'

Voice of America
Haiti proteste

Violenţele dintre bande înarmate care seamănă teroare în Haiti au făcut peste 2.400 de morţi de la începutul anului, a informat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), potrivit AFP, conform Agerpres.

Haiti este cufundată de ani de zile într-o profundă criză economică, politică şi de securitate, criză ce a întărit puterea bandelor. Aceste bande armate controlează circa 80% din capitala haitiană, iar crimele violente sunt frecvente.

Ca răspuns la violenţa persistentă a bandelor criminale şi la insecuritatea generalizată, în Haiti s-a înregistrat o înmulţire a mişcărilor de "justiţie populară" sau a grupurilor de autoapărare.

"Între 1 ianuarie şi 15 august anul acesta, cel puţin 2.439 de persoane au fost ucise şi alte 902 au fost rănite", a declarat purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, în timpul unei conferinţe de presă a ONU la Geneva.

"Începând din 24 aprilie şi până la mijlocul lui august, peste 350 de persoane au fost linşate de populaţia locală şi de grupuri de autoapărare. Printre persoanele ucise se numără 310 de presupuşi membri de bande, 46 de cetăţeni obişnuiţi şi un poliţist", a subliniat Shamdasani.

În faţa valului de violenţe, care s-a intensificat şi mai mult între 11 şi 15 august, Volker Turk, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, cere să fie luate măsuri de urgenţă, în urma apelului Secretarului General al ONU în favoarea unei forţe multinaţionale non-ONU pentru a ajuta poliţia haitiană să facă faţă situaţiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.