Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Din ce cauză se extinde coronavirusul, în opinia unor musulmani

pandemie

Un popular imam a provocat polemică în Pakistan după ce a îndemnat femeile din ţara sa să se îmbrace cu mai multă "pudoare" pentru evita propagarea noului coronavirus, deşi acestea sunt considerate deja printre cele mai discriminate în lume, potrivit AFP.

"Dacă începem să urmăm un hadith (precept al profetului Mahomed), jur în faţa lui Allah că (noul) corona va dispărea", a afirmat Tariq Jameel, un cleric urmărit de sute de mii de persoane pe reţelele de socializare şi a cărui pagină pe Youtube are 3,5 milioane de abonaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Printre cele "patru puncte" destinate să "îndepărteze ochiul rău", el a invitat astfel să fie "păstrată morala intactă, punctul său culminant fiind pudoarea", în cursul unui teledon difuzat la sfârşitul săptămânii trecute la televiziunea publică vizând colectarea de fonduri pentru combaterea pandemiei.

"Cine a demolat pudoarea în ţara mea? Cine face să danseze fetele naţiunii noastre? Cine le scurtează rochiile?", s-a indignat el apoi, declanşând o puternică polemică online în zilele următoare.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

"Este pur şi simplu absurd că cineva, sub orice pretext ar fi, să sugereze că pandemia este rezultatul faptului că femeile poartă mâneci scurte", a reacţionat pe Twitter ministrul pentru drepturile omului Shireen Mazari, criticată la rândul său de susţinători ai imamului.

"Încetaţi să menţionaţi corpul femeilor. Ele nu mai sunt câmpul de bătălie al ambiţiilor politice sau religioase ale cuiva", s-a revoltat duminică Nighat Dad, o feministă cunoscută.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Tariq Jameel "nu pune faptele în ordine corectă", a remarcat luni un internaut, amintind că noul coronavirus este "mai întâi propagat prin intermediul adepţilor 'tablighis', referindu-se la susţinătorii Tablighi Jamaat, o confrerie a misionarilor musulmani conservatori, între care imamul este o figură proeminentă.

Peste 100.000 de adepţi ai Tablighi Jamaat, veniţi din 70 de ţări, au participat la începutul lunii martie la o reuniune religioasă în Pakistan, provocând contaminarea a sute de persoane cu noul coronavirus.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Pakistanul, ţară patriarhală şi musulmană, este clasată pe locul 151 din 153 privind disparităţile de gen, potrivit Forumului Economic Mondial.

Sute de femei pakistaneze sunt ucise în fiecare an, adeseori de către rude pentru că şi-ar fi "dezonorat" numele, conform organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.

Citește și: PSD anunță că-i pregătește o mare lovitură Guvernului Orban! Ofensiva pe care o va demara imediat după încetarea stării de urgență

Pakistanul, cu un sistem de sănătate la pământ, a asistat în ultimele zile la o creştere a numărului cazurilor de contaminare cu noul coronavirus, 281 de decese fiind înregistrate până luni, dintre cei peste 13.000 de bolnavi cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.