Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mirel Rădoi, după ce România a ajuns la 3 înfrângeri consecutive, după 24 de ani: 'Nu speram într-o înfrângere, la cum s-a derulat antrenamentul'

Frf.ro
mirel radoi

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, în conferinţa de presă de după partida pierdută cu Austria, scor 0-1, că trebuie să accepte şi această a treia înfrângere consecutivă a primei reprezentative, dar a subliniat că este mulţumit de jocul din unele momente.

"Am făcut o foarte bună primă repriză în care ne-am creat câteva ocazii, dar, din păcate, deciziile de ultim moment au fost neinspirate la finalizare. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea arătată, pentru că veneam după două înfrângeri foarte grele. Ei au încercat şi au făcut tot posibilul să aplice ce am discutat. Din păcate rezultatul este unul negativ, nu speram într-o înfrângere nici eu, nici jucătorii, la cum s-a derulat antrenamentul de ieri şi încălzirea de azi. Din păcate, trebuie să acceptăm şi această a treia înfrângere, dar mă mulţumeşte jocul, în unele momente a fost unul bun", a afirmat Rădoi.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

"La faza ofensivă, în ultimii 25-30 de metri, părem neinspiraţi. Nu le pot spune jucătorilor care ajung în anumite situaţii să dribleze numai pe dreapta sau numai pe stânga. Ţine de inspiraţia lor şi de situaţie, pentru că poate vin după un sprint de 30 de metri. Noi în momentul de faţă suntem mulţumiţi că ajungem cu mingea acolo pentru că nu ne-am creat ocazii în celelalte două partide (n.r. - cu Islanda şi Norvegia)", a adăugat el.

Rădoi a subliniat şi după această a treia înfrângere că nu va sacrifica spectacolul şi jocul ofensiv pentru a obţine rezultate.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

"Eu spun acum, aşa cum am spus şi conducerii federaţiei, nu o să ne schimbăm principiile atâta timp cât vom fi aici. Când FRF va decide să nu mai fim aici, atunci cine va veni va decide strategia şi filosofia. În momentul de faţă noi asta cerem jucătorilor şi asta încercăm să jucăm. Când vrei să joci sus, să faci presing, să joci spectaculos, îţi asumi nişte riscuri. Nu vreau să vin acum să spun că s-a accidentat X, Y, Z, a plouat, a bătut vântul. Nu, când e de asumat, ne asumăm. Dar nu înseamnă că dacă am venit, imediat, după 3-4-5 partide putem fi ca Barcelona. Nu, e nevoie de timp... atât timp cât vom fi noi aici. Nu sunt de părere să sacrificăm spectacolul pentru puncte", a menţionat selecţionerul.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativei Austriei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor la fotbal. România a suferit a treia înfrângere consecutivă, după cea cu Islanda (scor 2-1) din 8 octombrie şi cea cu Norvegia (scor 4-0) din 11 octombrie.

Prima reprezentativă va juca ultimele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, pe 15 noiembrie la Bucureşti cu Norvegia, iar pe 18 noiembrie la Belfast cu Irlanda de Nord.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.