Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Soldații români din Afganistan, DOTAȚI cu uniforme care se decolorează, scămoșează și intră la apă - Achiziția ar fi costat 30 de milioane de euro

afganistan militari

Militarii  care luptă în Afganistan sunt umiliți de statul român. Aceștia au fost dotați cu uniforme de o calitate îndoielnică. În doar șase luni de zile, echipamentele luptătorilor români s-au decolorat, scămoșat și au intrat la apă. Dezvăluirile au fost făcute de TVR.  Investiția a costat nu mai puțin de 30 de milioane de euro și a fost făcută prin intermediul SEAP.

Conform TVR, ministrul Mihai Fifor si generalul Nicoale Ciuca, seful Statului Major al Apararii, au primit foarte multe plangeri in timpul vizitei in Afganistan tocmai din acest motiv.

"Sigur ca e jenant. In primul rand, pentru cei care o poarta. Care se simt frustrati fata de ceilalti camarazi cu care actioneaza in teatrul respectiv. Ele (uniformele - n.red.) trebuiau testate inainte si in momentul in care ai trimis un militar intr-un teatru de actiuni militare sa nu se faca de ras, sa nu ii fie jena sa isi poarte uniforma, care ar trebui sa fie un element de mandrie pentru fiecare militar al Armatei", a afirmat generalul Decebal Ilina, fost sef al Inzestrarii Armatei.

Armata sustine ca exista probleme doar la primul lot. MApN a transmis, intr-un comunicat de presa, ca au fost gasite solutii pentru ca acestea sa nu se mai decoloreze si sa se uzeze atat de usor, fara sa precizeze care sunt acestea.

Citește și: Sentință DEFINITIVĂ - Mircea Badea și Antena 3 trebuie să plătească DAUNE MORALE unui scriitor .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.