Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Hamas a atacat cu rachete Ierusalimul și Tel Avivul în urmă cu puțin timp / Sirenele sună în oraș

Facebook
rachete-razboi

Ultimă oră: Hamas a atacat cu racheie Ierusalimul și Tel Avivul: sirenele sună în oraș

Sirenele care avertizează asupra unor rachete care se apropie au răsunat în Ierusalim şi Tel Aviv luni la prânz, în a treia zi a războiului dintre Israel şi Hamas, relatează CNN, informează News.ro. Hamas anunță, de asemenea, pe canalele de comunicare Online că lansează atacuri în aceste zone, ca răspuns la ofensiva demarată de armata israeliană.

Un producător CNN din Gaza a văzut tiruri cu rachete, iar producătorii CNN din Ierusalim au auzit bubuiturile a ceea ce părea a fi sistemul de apărare aeriană Iron Dome al Israelului care intercepta rachetele ce se apropiau.

Cel puţin trei explozii au fost auzite în Ierusalim.

Canalul 12 al televiziunii israleiene relatează că există un schimb de focuri între Hamas şi forţele israeliene într-o comunitate din sudul Israelului.

Autorităţile israeliene au avertizat că o "aparat de zboer ostil" a intrat pe teritoriul israelian în apropiere de Fâşia Gaza, a relatat Haaretz.

Vezi și:  VIDEO - Hamas a lansat jihadul: atac cu 100 de rachete în cel mai important aeroport din țară + un oraș cheie din Israel / Iron Dome a intrat în acțiune.

Una dintre rachetele lansate de Hamas din Gaza, luni la prânz, a căzut în apropierea Aeroportului Internaţional Ben Gurion din Tel Aviv, fără a face victime. În acelaşi timp, rachetele care au lovit oraşele Ashdod şi Ashkelon, din sudul ţării, au provocat rănirea mai multor persoane, potrivit Times of Israel.

Imagini postate pe reţelele sociale arată fumul care iese dintr-un câmp deschis din zona aeroportului, unde mii de persoane, cetăţeni străini, inclusiv români, s-au adunat pentru a se întoarce acasă.

Pe de altă parte, serviciul de ambulanţă Magen David Adom spune că a tratat patru persoane care au fost rănite în urma impactului pe care l-au avut rachetele în Ashkelon. Un bărbat de 75 de ani este în stare gravă, alţi doi bărbaţi de 55 şi 30 de ani au răni de o gravitate moderată, iar o altă persoană a fost rănită uşor.

În Ashdod, MDA spune că medicii săi tratează o femeie în vârstă de 50 de ani care a fost grav rănită în urma impactului unei rachete.

Hamas a anunţat că a lansat 120 de rachete spre oraşele Ashdod şi Ashkelon din sudul Israelului, ca răspuns la loviturile aeriene israeliene, a precizat gruparea militantă într-un comunicat. Noua salvă de rachete vine după ce grupul a declarat că a tras rachete şi spre Ierusalim şi Tel Aviv, mai la nord, declanşând sirenele antiaeriene în aceste oraşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.