Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas este ținută în bombardamente în Fâşia Gaza de Israel - Statul a lansat un tir cu rachetă

Haaretz
Hamas

Tancuri israeliene au bombardat sâmbătă dimineaţa poziţii militare ale Hamas în Fâşia Gaza, la câteva ore după lansarea unei rachete dinspre enclava palestiniană spre sudul statului israelian, informează AFP, dpa şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, "tancuri au luat ca ţintă poziţii militare ale Hamas în sudul Fâşiei Gaza", ca represalii la tirul cu rachetă de vineri seara.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Această rachetă, care a activat sirenele de alertă în sudul Israelului, a fost "interceptată de sistemul de apărare Iron Dome", a informat armata israeliană într-un comunicat, vineri seara. Racheta nu a provocat pagube.

Potrivit unor surse din domeniul securităţii din Gaza, bombardamentele operate sâmbătă la primele ore au vizat posturi de observaţie ale Hamas - mişcare islamistă armată la putere din 2007 în Fâşia Gaza - în estul Rafah şi estul Khan Younes, fără a face răniţi.

Israelul bombardează aproape zilnic Fâşia Gaza începând din 6 august, după lansarea a numeroase baloane incendiare şi tiruri cu rachete dinspre teritoriul palestinian deasupra frontierei.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Baloanele incendiare sunt la originea a zeci de incendii în Israel, care au făcut scrum culturi agricole şi zone de vegetaţie.

Aceste noi ostilităţi intervin după vizita întreprinsă săptămâna aceasta la Gaza şi în Israel a unei delegaţii din Egipt. Această ţară vecină a intermediat în 2019, alături de ONU şi Qatar, un armistiţiu între Hamas şi Israel, care au purtat trei războaie din 2008 până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.