Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas s-a obișnuit cu pauzele: Gruparea teroristă este pregătită de o prelungire a armistiţiului

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

Hamas s-a obișnuit cu pauzele: Gruparea teroristă este pregătită de o prelungire a armistiţiului

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas i-a ”informat pe mediatorii” din Qatar şi Egipt că grupări armate care ţin ostatici israelieni în Fâşia Gaza sunt de acord să prelungească actualul armistiţiu cu două până la patru zile”, declară o sursă apropiată Hamas AFP, anunță news.ro.

Hamasul face acest anunţ în contextul în care armistiţiul în desfăşurare, convenit cu Israelul, care a permis un schimb de ostatici şi deţinuţi, urmează să se încheie luni.

Aceste mişcări palestiniene ”cred că este posibil să asigure eliberarea a 20 până la 40 de deţinuţi israelieni” suplimentari, în afară de cei 50 care urmează să fie eliberaţi de Hamas, în schimbul eliberării a 150 de deţinuţi palestinieni de către Israel, în toate cele patru zile ale armistiţiului, care expiră luni seara.

CONVORBIRE TELEFONICĂ SHOUKRY-BLINKEN

Pe de altă parte, ministrul egipteam de Externe Sameh Shoukry a fost sunat la telefon de către secretarul de Stat american Antony Blinken, pentru a discuta despre obstacole care ameninţă actualul armistiţiu între Israel şi Hamas şi despre mijloace prin care să se ajungă la un armistiţiu global, anunţă Ministerul egiptean de Externe.

Egipteanul a subliniat în cursul acestei convorbiri asupra necesităţii folosirii acestui armistiţiu în vederea implemenării rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU, publicată la 15 noiembrie, care îndeamnă la pauze umanitare care să permită intrarea ajutorului umaniatr în Fâşia Gaza, anunţă într-un comunicat ministerul egiptean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.