Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm atrage atenția asupra unui subiect de interes pentru români: Această 'explozie' nu este bine distribuită

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Există o "explozie" a activităţilor în economia digitală în România, dar nu este bine distribuită, în ţara noastră putând fi regăsite atât cea mai mare viteză a internetului, dar şi locuri fără acoperire, a declarat, marţi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, la Digital Romania International Forum. 

"Există o explozie a activităţilor în economia digitală în România, dar (...) această 'explozie' nu este bine distribuită. În anumite părţi ale României există cea mai mare viteză a internetului din lume, dar sunt de asemenea locuri care nu au acoperire sau foarte slabă acoperire de internet. Copiii români sunt educaţi să devină participanţi de vârf în economia digitală, dar există mulţi copii, în zonele rurale ale României, care sunt lăsaţi în urmă", a punctat diplomatul, potrivit agerpres.ro

El a vorbit şi despre cifre ce reflectă folosirea mijloacelor digitale în procesul de guvernare.

Cinematografia din România e în DOLIU! Regizorul seriei 'Brigada Diverse' a încetat din viaţă


"În timp ce vorbim de insule de excelenţă în e-guvernare în România, în general, folosirea uneltelor digitale la nivelul Guvernului - naţional şi local - este sub media Uniunii Europene", a spus el. 

Diplomatul a vorbit şi despre eforturile SUA de a susţine inovaţia în domeniul digital în România. El şi-a amintit despre o discuţie pe care a avut-o cu fostul vicepremier Costin Borc atunci.

Dragnea, directivă pentru Florin Iordache pe legile justiției: 'Sper să țină cont'


"Mi-a spus: 'Domnule ambasador, vă mulţumesc foarte mult pentru (sistemul antirachetă de la - n.r.) Deveselu, este o investiţie importantă a SUA în securitatea noastră, mulţumesc pentru faptul că susţineţi lupta anticorupţie, v-aţi exprimat deseori pe această temă, dar puteţi să vă axaţi mai mult şi pe antreprenoriat, inovaţie şi economia digitală?'", şi-a amintit Klemm. 

La rândul său, ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a spus că această temă, a industriei digitale în România, a fost abordată şi săptămâna trecută la întâlnirea dintre ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu. 

Potrivit lui Samash, cei doi înalţi oficiali "au vorbit despre oportunităţile în domeniul inovaţiei şi au fost de acord să extindă cooperarea bilaterală în domenii precum cibertehnologia". 

"Israelul este deseori numit naţiunea start-up şi o trăsătură comună a antreprenorilor israelieni este să îndrăznească", a mai spus ambasadoarea Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.