Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm, mesaj CRIPTAT pentru Guvernul PSD. Ce semnal de alarmă trage ambasadorul SUA

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

„Populismul nu poate deveni nociv când instituţiile care aplică echilibrul puterilor funcţionează, când alţi actori din societate (presă, societate civilă şi alţii) frânează tendinţele autoritariste.”, a declarat ambasadorul american în Romania, Hans Klemm, la Festivalul de Film şi Istorii Râșnov.

Dragnea recunoaşte că PSD a luat o decizie populistă. PERICOL pentru sistemul de pensii

„Populismul nu este pe de-a întregul nociv, dar are o componentă care poate duce către regimuri autoritare. Populismul poate folosi metodele democratice pentru a submina democraţia. Cel mai rău exemplu este Republica de la Weimar şi Hitler. Un alt exemplu este Venezuela în perioada asta. Populismul nu poate deveni nociv când instituţiile care aplică echilibrul puterilor funcţionează, când alţi actori din societate (presă, societate civilă şi alţii) frânează tendinţele autoritariste. Am văzut ce a reuşit să facă societatea civilă iarna trecută în România", a spus ambasadorul, potrivit versiunii engleze a discursului său, publicată pe pagina de Facebook a Festivalului.

Klemm a apreciat că acest control a funcţionat împotriva populismului, din multe puncte de vedere, făcând trimitere la controversata OUG 13 aprobată de Guvernul PSD.

Parlamentarii vor fi chemaţi la muncă din vacanţă. Coaliţia decide sesiune extraordinară

„Preşedintele vostru a făcut tot ce a putut pentru a opri OUG 13. Apoi societatea civilă şi presa liberă au acţionat într-un mod care i-a inspirat pe vecinii voştri, pe alte state europene şi SUA cu privire la demonstraţiile masive şi paşnice în sprijinul democraţiei şi statului de drept. Când preşedintele vostru a stat alături de preşedintele meu în iunie, la Casa Albă, preşedintele meu a fost foarte clar că SUA continuă să susţină lupta anticorupţie din România”, a adăugat Klemm.

SCANDAL uriaş la Google! Un inginer a dezvăluit practicile din Silicon Valley

Ambasadorul a mai spus că cel mai eficient instrument împotriva populismului este votul.

„Cel mai bun mod de a lupta împotriva populismului este să folosești cel mai important instrument disponibil în orice constituție democratică: votul”, a afirmat ambasadorul SUA.

„Cred că politicienii români care sunt la început de carieră, aleşi în Parlament pentru prima dată, de exemplu, ar trebui să se privească, ar trebui să-şi bazeze deciziile pe conştiinţa lor şi apoi ar trebui să aibă curajul să facă ce trebuie pentru ţara lor”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.