Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm pune iar turnuile pe Guvern, dar recunoaște că și SUA au corupți: 'E bine să ai un sistem judiciar independent și un Guvern curat'

dragnea klemm

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, joi, că pentru a putea combate corupția este nevoie de un sistem judiciar independent și de un Guvern curat, precizând că nicio țară nu este imună la fenomenul corupției.

„Nicio societate nu este imună la asta, nicio o țară nu este imună de la corupție. (...) În lupta împotriva corupție este bineînțeles să ai un sistem judiciar independent, un efort intens al procuraturii, însă instanțele singure nu pot cuceri corupția. Este de mare ajutor să ai un Guvern curat. Experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne în care este dificil să ai activități corupte, dar chiar și acelea tind să dea greș. Ceea ce este extrem de important este un efort civic de a lupta împotriva corupției, atât prin organizațiile neguvernamentale, sprijin din sectorul privat, al companiilor și, în cele din urmă este important ca cetățenii, la nivel individual, să fie motivați de valori precum democrația, libertatea și statul de drept sunt activi în lupta anticorupție”, a declarat Hans Klemm, în cadrul unui concurs organizat de Ambasada SUA în România, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Corupției.

Citește și: EXCLUSIV Oamenii lui Carmen Dan, scut pentru sora lui Dacian Cioloș! Reacția care dinamitează spusele fostului premier

Klemm a afirmat că și SUA se confruntă cu fenomenul corupției, ambasadorul american oferind și un exemplu în acest sens, scrie mediafax.ro.

„Venind pe drum încoace tocmai citeam un articol despre un congresman din San Diego, care în prezent este anchetat de FBI pentru încălcarea finanțării campaniei electorale și un lucru despre domnul Hunter (Duncan Hunter – n.r.), care ar putea să vă fie familiar, este că în ciuda acestei presupuse încălcări, în ciuda punerii sub acuzare a domnului Hunter și soția sa, a fost reales în Congres, într-unul dintre districtele din California, în luna noiembrie a anului trecut. Deci astfel de lucruri se întâmplă nu doar în alte țări din lume, dar și în țara mea, în SUA”, a adăugat Hans Klemm.

Citește și: Lovitură pentru Toma Cuzin! Actorul care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinți, audiat la DIICOT!

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm a fost prezent, joi, la finala concursului de discursuri „Nu corupției”, lansat de ambasadă cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Corupției. Dintre cele zece discursuri prezentate de finaliști, câștigătoarea a fost o studentă din Cluj Napoca, respectiv Florina Dan, căreia premiul i-a fost înmânat de Hans Klemm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.