Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm speră la o înțelegere cu Guvernul: 'Este o veste bună'

Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat marţi că speră ca până la sfârşitul anului SUA şi România să ajungă la înţelegere privind achiziţionarea de rachete Patriot.

Se pregătește ceva? Șeful CIA, mișcare NEANUNȚATĂ pe fondul tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord

”Sperăm că până la sfârşitul anului 2017 să ajungem la o înţelegere în privinţa achiziţiei de rachete Patriot de către România. Este o veste bună”, a declarat marţi Hans Klemm, potrivit Agerpres

Diplomatul american a vorbit despre cooperarea comercială româno-americană în contextul primirii de către premierul Grindeanu a reprezentanţilor AMRO în martie. 

"Am fost recunoscător premierului Grindeanu, dar şi întregului său Guvern pentru primirea caldă şi generoasă pe care au făcut-o Consiliului de Afaceri Americano-Român în martie. Cred că există perspective importante pentru creşterea investiţiilor companiilor americane în România, dar şi pentru acorduri individuale între membrii misiunii comerciale", a afirmat el. 

El a adăugat că acestei întâlniri "îi va urma o alta, în toamnă, chiar mai amplă, în octombrie". "Sperăm că 100 de companii vor veni atunci în România", a detaliat el. 

Hans Klemm a spus că domeniile de cooperare româno-americană variază "de la agricultură la apărare". 

În context, el a subliniat că Statele Unite "sunt foarte recunoscătoare României pentru decizia de a creşte alocarea pentru Apărare la 2% din PIB, în concordanţă cu prevederile NATO". 

Acest lucru semnifică, potrivit lui Klemm, o "oportunitate pentru companiile americane de a colabora cu cele române în domeniul Apărării, pentru a dezvolta echipamente noi ce vor ajuta România şi Alianţa, inclusiv Statele Unite ale Americii, pentru mai bune acţiuni de apărare şi descurajare".

Ministrul Apărării Gabriel Leş a declarat, la TVR, că Patriot este una dintre soluţiile pe care autorităţile române la au în vedere, neexistând o decizie finală în acest sens.

"Patriot este una dintre posibilele soluţii pe care le avem în vedere. Este un sistem foarte bun, un sistem încercat în luptă. Şi un sistem care, din estimările noastre actuale, are un preţ echilibrat. Aş vrea să specific de la bun început. Am discutat până acum şi vom discuta de apărare antiaeriană cu nişte cerinţe operaţionale care să răspundă cerinţelor categoriilor de forţă. Nu avem încă, în acest moment, o decizie luată în acest sens. Toţi spcialiştii şi tehnicienii din cadrul MApN vor fi cei care vor spune că acest sistem sau alt sistem răspunde cerinţelor operaţionale stabilite de către categoriile de forţă. La momentul în care vom avea o soluţie, vă promit că o să venim şi o să o anunţăm public", a afirmat Leş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.