Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm susține că mai multe companii de stat ar trebui listate la Bursă

Hans Klemm

Hans KlemmAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, a susținut un discurs cu ocazia aniversării a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori București. Acesta propune ca mai multe companii de stat să fie conduse de manageri profesioniști și să fie listate pe piața de capital.

„După ce am privit spre trecutul Fondului Proprietatea, să ne întrebăm: cum va arăta viitorul României? Eu văd potențial pentru ca România să fie o țară puternică și bogată. Însă pentru a obține creșterea economică susținută necesară pentru atingerea acestui obiectiv, este nevoie de viziune strategică, de profundă reformă administrativă pentru a construi un corp de funcţionari publici profesionişti, apolitici, competenţi şi integri, de un proces decizional sănătos, stabil şi transparent, precum şi de planificare şi investiții pe termen lung”, a susținut Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la București declară că Fondul Proprietatea se tranzacționează în acest moment cu 70 de bani pe acțiune, o sumă de șapte ori mai mare decât cea de dinainte de listare. De asemenea, Fondul a a distribuit peste două miliarde de lei beneficiarilor cazurilor de retrocedare, de aproximativ douăzeci de ori mai mult decât între 2006 și 2009. Hans Klemm susține că listarea pe piața de capital a mai multor companii de stat ar ajuta la creșterea profunzimii și a maturității pieței de capital românești.

„O piață de capital profundă şi lichidă ar asigura de asemenea o bază solidă pentru creştere. După cum a arătat experienţa altor pieţe în dezvoltare, profunzimea şi maturitatea pieţei de capital româneşti ar evolua mai rapid dacă mai multe societăţi de stat ar fi conduse de către manageri profesionişti şi ar fi listate pe piaţa de capital”, a completat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.