Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Parlament: PNL nu susține poziția lui Iohannis, ALDE o susține

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Comisia electorală s-a reunit pentru a discuta schimbarea legislației electorale, în așa fel încât să nu mai existe situații similare cu cea din 26 mai când românii din diaspora nu și-au putut exercita dreptul de vot.

Citește și: Mișcări de URGENȚĂ în Parlament, după solicitarea lui Klaus Iohannis: PSD și ALDE schimbă legislația electorală

O propunere analizată este cea a președintelui Klaus Iohannis, cel care a solicitat vot anticipat pentru prezidențiale, iar acesta să se desfășoare pe o perioadă de 8 zile.

”Introducerea votului anticipat timp de opt zile, începând cu sâmbăta din săptămâna anterioară celei care se încheie cu ziua alegerilor, în secțiile de votare din străinătate organizate în ambasade, reprezentanțe permanente, consulate generale și institute culturale.

Votul anticipat se va organiza atât pentru primul tur de scrutin, cât și pentru al doilea, cu un număr de zile egal, dacă Curtea Constituțională aduce la cunoștința publică numele celor doi candidați care vor participa la cel de-al doilea tur de scrutin cel târziu în ziua de vineri care urmează zilei alegerilor din primul tur de scrutin.”, solicită Iohannis.

În mod bizar, cei de la PNL nu susțin această variantă. Reprezentanții PNL au spus că este sufiecientă o extindere la două zile a votului. În schimb, cei de la ALDE susțin o astfel de variantă și agrează extinderea la 8 zile a perioadei de votare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.