Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Parlamentul din Hong Kong - Şefa executivului și-a întrerupt discursul din cauza huiduielilor

YouTube
hong kong

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a fost constrânsă miercuri să-şi întrerupă discursul de politică generală după ce a fost huiduită de parlamentari, în mijlocul unor scene haotice din parlamentul local, informează AFP potrivit Agerpres.

Discursul de politică generală al lui Carrie Lam era prezentat ca o încercare de a recâştiga încrederea populaţiei, după mai mult de patru luni de criză politică fără precedent.

Parlamentari pro-democraţie au huiduit-o, obligând-o să părăsească sala Consiliului Legislativ (LegCo), parlamentul local.

Acest discurs a fost foarte aşteptat, după o vară de manifestaţii şi de acţiuni aproape zilnice menite să ceară reforme democratice, pe fondul denunţării ingerinţei tot mai mari din partea autorităţilor centrale chineze. Însă, dimpotrivă, el a subliniat încă o dată profunda divizare a societăţii hong-kongoneze.

Carrie Lam a încercat de două ori să-şi susţină discursul anual în faţa unui parlament care a început o nouă sesiune de circa trei luni.

Parlamentari prodemocraţie au huiduit-o, în timp ce unul dintre ei proiecta sloganuri ale mişcării de contestare cu un proiector de buzunar, pe peretele situat în spatele lui Carrie Lam, ce se afla în picioare pe podium. După ce a eşuat pentru a doua oară să-şi susţină discursul, şefa executivului a părăsit clădirea însoţită de garda sa de corp.

Serviciile sale au anunţat că discursul lui Carrie Lam va fi difuzat ulterior sub forma unei înregistrări video.

Presiunea era imensă miercuri dimineaţa pentru Carrie Lam, al cărei nivel de popularitate este mai scăzut ca oricând.

Anunţarea unei serii de măsuri economice şi sociale era aşteptată în special pentru a mai aplana din furia populaţiei, al cărei nivel de trai este tot mai scăzut. Cu toate acestea, era puţin probabil ca ea să facă importante concesii politice manifestanţilor.

Carrie Lam şi Beijingul au respins de mai multe ori revendicările şi încearcă să găsească o soluţie la criză.

Mobilizarea prodemocraţie a avut loc ca urmare a respingerii unui proiect de lege menit să autorizeze extrădările spre China. Între timp, textul a fost retras, însă prea târziu potrivit manifestanţilor, care de atunci şi-au extins în mod considerabil aria revendicărilor lor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.