Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în PNL! Ludovic Orban, către liberalii de la Sectorul 2: 'Votaţi secret indiferent dacă cineva vă cere să nu votaţi secret'

Facebook
Ludovic Orban

UPDATE

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, la Conferinţa de alegeri interne în cadrul Organizaţiei PNL Sector 2, că şi el şi-ar fi dorit să câştige alegerile locale cu candidaţi ai PNL, dar a avut curajul să ia cea mai bună decizie. ”Dacă nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS, astăzi primar general ar fi fost Gabriela Firea”, a afirmat Orban.

”Cunosc filiala sectorului 2 după vremea de când era condusă de Mihai Georgescu. Am colaborat cu membrii PNL când filiala era condusă de Adrian Neacşu. Ulterior a fost condusă de Cristi Popescu, ulterior a fost condusă de Anca Boagiu. După alegerile de la Parlamentul European, în urma demisiilor colegilor care conduceau Bucureştiul şi sectoarele am încercat să construim o nouă echipă cu figuri mai proaspete, cu feţe noi, cu oameni care să arate o împrospătare a PNL şi într-un fel să ne îndepărteze de toate elementele negative de imagine pe care le cam aveam în Bucureşti, mai ales după pierderea catastrofală a alegerilor din 2016 şi la Bucureşti, după ce, ştiţi foarte bine eu m-am retras din candidatura, nu cu voia mea, ci pentru că mi-a fost făcut un dosar penal”, le-a transmis, luni seară, liberalilor din Sectorul 2, Ludovic Orban.

Acesta le-a cerut să gândească şi să cumănească foarte bine când vor alege: ”Gândiţi cu mintea dumneavoastră, cumpăniţi foarte bine între opţiunile pe care le aveţi şi alegeţi pentru binele PNL, pentru binele sectorului 2, pentru o viaţă cu adevărat de echipă în filiala sectorului 2 şi pentru oameni care să aibă capacitatea să ducă PNL în sectorul 2 spre victorie”.

Acesta s-a referit la toate rândurile de alegeri câştigate de PNL: ”Faptul că nu am fost pe primul loc la alegerile parlamentare a avut cu totul şi cu totul altă explicaţie. Nu că nu am făcut reforma în administraţie că nici nu o aveam în programul de guvernare domnule Prim-ministru nu că nu am făcut reforma salarizarii că nici nu o aveam în programul de guvernare a Guvernului de tranziţie, nu că nu aveam reforma pensiilor că nici nu o aveam în programul de guvernare . Acum sunt în programul de guvernare şi acum le vom realiza”.

”Eu nu am tranşat niciun Congres şi în general nu tranşez. Conferinţele de alegeri, Congresul sunt decise de dumneavoastră, de membrii PNL, nimeni nu poate să susţină de exercitarea dreptului de vot de membrii PNL că s-a decis ceva (…) Stimate colege, stimaţi colegi, vă mai spun un lucru, votaţi secret, indiferent dacă cineva vă spune să nu votaţi secret. Votaţi secret! Democraţia are la bază acest mare câştig al umanităţii, votul secret, votul care se exercită fără repercusiuni. Oricine încearcă să vă anulez dreptul de a vota secret are o chestiune care nu e democratică . De asemenea votaţi şi în funcţie de modul în care s-a derulat campania. Uitaţi-vă de modul cum s-a derulat campania, aduceţi-vă aminte şi votaţi pe aceia care au avut un mesaj pozitiv, votaţi pe aceia care au prezentat proiecte, au prezentat viziuni. Nu votaţi pe aceia care au încercat să vă convingă să votaţi cu ei în alte moduri de care nu vreau să vorbesc, aveţi puterea în mână. PNL nu poate să îşi atingă potenţialul. PNL nu poate să îşi asigure victoria în toate alegerile fără ca dumneavoastră să vă exercitaţi în mod liber suveranitatea, dreptul de vot , dreptul de a vă alege liderii”, a adăugat Orban.

Știrea inițială

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis, luni, liberalilor din Sectorul 2 să voteze secret pentru alegerea conducerii acestei filiale.

"Votaţi secret, indiferent dacă cineva vă cere să nu votaţi secret. Democraţia are la bază acest mare câştig al evoluţiei umanităţii care este votul secret. Votul care se exercită fără repercusiuni. Oricine încearcă să vă anuleze dreptul de a vota secret are în sine o chestiune care nu este democratică. De asemenea, votaţi şi în funcţie de modul în care s-au derulat campaniile. Uitaţi-vă cum s-a derulat campania. Aduceţi-vă aminte şi votaţi-i pe aceia care au avut un mesaj pozitiv, care au prezentat proiecte, viziune. Nu-i votaţi pe aceia care au încercat să vă convingă să votaţi cu ei în alte moduri, de care nu vreau să vorbesc. Aveţi puterea în mână! PNL nu poate să-şi atingă potenţialul, PNL nu poate să îşi asigure victoria în toate alegerile fără ca dumneavoastră să vă exercitaţi în mod liber suveranitatea, dreptul de vot, dreptul de a vă alege liderii", le-a mai spus Orban liberalilor prezenţi la conferinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Sector 2.

Citește și: SCANDAL cu Florin Cîțu și Ludovic Orban, la alegerile din filiala Sectorului 2: 'Dacă nu eram eu, primarul general ar fi fost Gabriela Firea'

El a arătat că are o opţiune privind susţinerea unui candidat la alegerile din PNL Sector 2, însă a precizat că evită să îşi facă publice opţiunile la alegerile interne.

"Am şi eu o opţiune în această competiţie, o opţiune pe care nu cred că trebuie să vi-o împărtăşesc şi să ştiţi că în calitate de preşedinte al PNL am evitat în conferinţele judeţene să-mi dau susţinerea publică pentru un candidat sau altul. Indiferent că vin unii şi alţii dintre lideri, mulţi dintre ei care nu sunt din Bucureşti, alţii din Bucureşti, că vin şi vă invită să susţineţi un candidat sau altul, decizia este doar a dumneavoastră", a spus Orban.

Citește și: Premierul Cîţu, prima reacţie la opinia Comisiei de la Veneţia: 'Acum este datoria Parlamentului să definitiveze procedura'

Liderul liberalilor a subliniat că nu se poate face o competiţie corectă dacă nu pot vota toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile.

"Trebuie să ştiţi că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi astăzi în sală şi vă puteţi exercita dreptul de vot datorită unui efort făcut de o echipă entuziastă care s-a bătut literalmente ca în plus faţă de ceea ce era considerat convocator să fie incluşi toţi acei membri care erau membri ai PNL la 31 decembrie, aveau cotizaţia plătită şi aveau dreptul să voteze. Ţineţi cont de acest lucru. Nu cred că se poate face o competiţie corectă dacă nu permiţi tuturor membrilor PNL care îndeplinesc condiţiile de a-şi exercita dreptul de vot dacă nu permiţi să voteze", a spus preşedintele PNL.

Citește și: Florin Cîțu: 'Trebuie să ne întrebăm de ce familiile pacienților arși cer să fie transferați în străinătate'

El a criticat-o pe Monica Anisie, actualul lider al filialei Sector 2 şi candidat la conducerea acestei organizaţii.

"Şi mie mi-ar fi fost teamă în locul Monicăi Anisie să mă duc la poză. Nu mi-ar fi fost teamă de mine, de preşedintele partidului, preşedintele partidului nu a făcut rău nimănui, preşedintele partidului când a luat o palmă a întors şi celălalt obraz. A încercat să dea o şansă fiecărui membru indiferent cât de nedrept a fost faţă de preşedintele partidului, indiferent de opţiunea lui. Mie, în locul Monicăi Anisie, mi-ar fi fost teamă de colegii mei, pentru că ceea ce trebuie să ştiţi voi este că Biroul Politic al Sectorului 2 votase cu vreo două - trei săptămâni înainte susţinerea candidaturii mele. Cum să încalci decizia organismului statutar de conducere, Biroul Permanent al Sectorului 2 care ţi-a dat mandat să ai o opţiune şi tu să manifeşti o altă opţiune? De asta ar fi trebuit într-adevăr să-i fie teamă, nu de mine, pe mine m-a avut partener în proiectul de reconstrucţie al Capitalei, al PNL în Capitală, în guvernare, un susţinător al tuturor momentelor grele prin care am trecut în perioada pandemiei", a afirmat Orban.

Citește și: Florin Cîțu, declarații de ultimă oră după ce Renate Weber, revocată în Parlament, a revenit pe funcție

La rândul său, Monica Anisie a subliniat că la momentul deciziei conducerii Sector 2 privind susţinerea lui Ludovic Orban la şefia PNL el era unicul candidat.

"Florin Cîţu este un candidat care merită susţinerea noastră", a mai spus ea.

Cu privire la convocatorul de la alegerile din filială, ea a explicat că acesta a fost primit de la nivel naţional şi a fost completat.

Citește și: Florin Cîţu, de față cu Ludovic Orban: 'Aşa am ajuns în PNL - să îţi fie teamă să ai o opţiune. Ăsta nu este liberalism, asta e dictatură'

"Astăzi suntem cu toţii împreună, toţi cei care îndeplinim condiţiile statutare. Să respectăm statutul, regulamentul", a declarat Monica Anisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.