Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Venezuela - Inamicul lui Nicolas Maduro vrea să decreteze stare de urgență: 'Nu putem întoarce spatele tragediei cu care se confruntă țara noastră'

Business-Review EU
Juan Guaido

Juan Guaido, liderul opoziției de la Caracas, a aunțat că va cere Adunării Naționale, legislativul Venezuelei, să decreteze stare de urgență ca urmare a unei penei masive de electricitate, despre care președintele Nicolas Maduro a afirmat că a fost cauzată de un "atac cibernetic internațional", informează Mediafax.

Liderul opoziției a explicat că decretarea stării de urgență este necesară pentru a permite solicitarea de ajutor internațional în legătură cu pana de curent care afectează țara începând de joi, informează Deutsche Welle și Al Jazeera.

"Nu putem întoarce spatele tragediei cu care se confruntă țara noastră", a afirmat Guaido, precizând că Adunarea Națională, care este controlată de opoziție, va dezbate luni cererea sa de decretare a stării de urgență.

Gabriela Firea, la mâna lui Dăncilă pentru un important proiect de infrastructură: 'Solicităm către Guvernul României emiterea unei hotărâri'

Zone întinse din Venezuela au rămas începând de joi după-amiază fără curent electric, iar eforturile de remediere a situației progresează lent. Problemele electrice au afectat inclusiv spitalele, care au fost nevoite să-și folosească generatoarele doar pentru situații de urgență. Există informații neconfirmate că cel puțin 13 persoane au decedat în urma penei de electricitate.

Duminică, Maduro a acuzat Statele Unite și alte puteri internaționale de această situație.

Președintele de la Caracas afirmând că pana masivă de electricitate a fost cauzată de un "atac cibernetic internațional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.