Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS la Craiova: Curg dosarele penale la DSP Dolj, după ce funcţionarii au lăsat bolnavii de COVID-19 să se plimbe liberi

justitie procurori

Procurorii din Craiova au deschis mai multe dosare penale în care sunt vizaţi funcţionari ai Direcţiei de Sănătătate Publică Dolj, în urma unor decizii care au permis persoanelor infectate cu coronavirus să se plimbe liberi şi să infecteze alte persoane.

1. Persoane pozitive scoase din carantină

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal, având ca obiect infracțiunile de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în temeiul dispoziţiilor art. 325 C.p.p., de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Astfel,, şi au fost internate la Spitalul de boli infecţioase din mun. Craiova. la data de 28.03.2020, un număr de trei persoane au fost scoase din carantină, în baza dispoziţiilor date de către funcţionari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj, care nu au aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării, în vederea confirmării/infirmării infecției cu virusul COVID-19.

Ulterior, cele trei persoane, care intraseră în contact cu alte persoane de pe raza judeţului Dolj, au fost confirmate pozitiv, ca fiind infectate cu virusul COVID-19

2. Românii reveniţi din străinătate, ignoraţi timp de trei săptămâni

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal, având ca obiect infracțiunile de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal, şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în temeiul dispoziţiilor art. 325 C.p.p., de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Astfel, la data de 03.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 16.03.2020 - 03.04.2020, funcționarii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi nu au implementat datele, care le-au fost puse la dispoziţie, prin intermediul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, cu privire la mai multe persoane, sosite la domiciliu din străinătate, din regiuni afectate de COVID-19, persoane pentru care se impunea izolarea la domiciliu.

Din această cauză, organele de poliție s-au aflat în imposibilitatea de a monitoriza respectarea, de către aceste persoane, a măsurilor de autoizolare impuse, fapt care ar fi putut conducere la răspândirea virusului COVID-19 către locuitorii judeţului.

3.  Persoană cu COVID-19, transportată fără izoletă

La data de 08.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, la sesizarea numitei V.L.M. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 şi 352 alin. 1 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii că, în data de 04.04.2020, cu ocazia transportului şi carantinării mamei petentei, sosită din Marea Britanie, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, nu au luat măsurile legale pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.