Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS la TVR - Secția sport este paralizată: Nu putem plăti nimic, anulăm deplasările

televiziunea-romana-tvr

Mandatul Ramonei Săseanu de director general interimar a expirat zilele trecute, iar SRTv este paralizată în acest moment, notează GSP.RO.

În prezent, nimeni din TVR nu mai poate semna actele necesare pentru deplasări. Astfel, echipele de producție nu au putut pleca pe teren, iar cele mai multe dintre transmisiunile sportive programate zilele viitoare au fost deja anulate.

Până la numirea unui nou șef, toate plățile sunt blocate în TVR, iar salariile angajaților care urmau să fie încasate pe 15 noiembrie vor întârzia.

Odată cu încetarea mandatului directorului general al TVR, a expirat și mandatul lui Dorin Chioțea, șeful Sportului din TVR de la jumătatea lunii august. „În situația mea se regăsesc și alți aproximativ 10 șefi de departamente”, spune jurnalistul, contactat de GSP.ro pentru clarificări.

„Eu sunt doar reporter acum. Am început mandatul de șef al secției Sport la jumătatea lunii august, aveam planuri mari, nu sunt ipocrit, îmi doresc să conduc în continuare departamentul, dar asta va hotărî noul director general, care mă poate numi pe mine sau pe oricine altcineva”, declară Chioțea pentru Gazeta Sporturilor.

TVR va sacrifica afișul partidelor din cauza imposibilității de a efectua deplasări. „Noi avem primele două opțiuni pentru meciurile de handbal, feminin și masculin. De asemenea, avem prima opțiune la volei. Acum optăm însă pentru orașele unde avem studiouri locale, pentru a evita deplasările”, afirmă Dorin Chioțea.

Din cauza crizei, TVR are probleme și cu drepturile pentru Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice de iarnă, ambele mari competiții programate anul viitor: „Suntem blocați și cu aceste plăți. Banii există în conturi, dar ei nu pot fi operați! Drepturile TV nu pot fi plătite! Am amânat o rată care trebuia achitată până la finalul lunii septembrie. Conform unei legi pe care nu am mai apucat s-o amendăm, pentru că a picat Guvernul, instituțiile publice nu pot face plăți în avans pentru bunuri și servicii. Drepturile nu se vor pierde, au fost colegi de-ai noștri care au vorbit cu oficiali la Elveția și Monaco, iar oamenii au înțeles situația noastră și au amânat termenele de plată”.

Ce urmează la TVR? Chioțea spune, practic, că luna noiembrie e, în mare măsură, pierdută: „Trebuie să se facă nominalizări pentru Consiliul de Administrație, iar CA alege până pe 16 noiembrie un președinte care intră în pâine odată ce va fi votat în Parlament. Deci va mai dura, criza va continua. Din același motiv, al plăților blocate, pe 15 nu putem lua nici salariile. Chiar dacă s-ar face totul pe repede înainte, mai devreme de două săptămâni și jumătate nu există o rezolvare, nu mă aștept la nicio minune!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.