Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS pe burse! Piețele asiatice și europene se PRĂBUȘESC după testul nuclear al Coreii de Nord

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Acţiunile asiatice au scăzut, iar yenul, aurul şi titlurile Trezoreriei americane au crescut, după ce regimul din Coreea de Nord a testat duminică o bombă nucleară, relatează Bloomberg, potrivit news.ro.

Indicele MSCI Asia Macific s-a îndreptat spre cel mai mare declin de la începutul lunii august, când tensiunile internaţionale s-au amplificat după avertismentul despre o reacţie ”foc şi groază” al preşedintelui american Donald Trump.

Titlurile Tresoreriei SUA au urcat, contractele pentru indicele S&P 500 au scăzut, iar aurul a crescut. Piaţa cash este închisă luni pentru Ziua Muncii.

Imagini de senzaţie cu noul Duster: 'Este cu adevărat revoluţionar!'

Testul nuclear din Coreea de Nord a provocat declinul generalizat și al burselor europene, cel mai accentuat fiind al titlurilor bancare, în timp ce acţiunile Novartis coboară în urma anunţului că directorului general se va retrage din funcţie în 2018, transmite Reuters.

Indicele pan-european este în coborâre cu 0,5%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,2%. Componenta titlurilor bancare a Stoxx 600 este în scădere cu 0,9%.

Indicele german DAX scade cu 0,55%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen pentru o rachetă cu rază lungă de acţiune, provocând un avertisment al unui răspuns militar masiv din partea Statelor Unite.

Acţiunile Fiat Chrysler au scăzut cu 2,2%, după ce directorul general Sergio Marchionne a spus că producătorul auto nu a primit nicio ofertă de preluare şi că nu lucrează la ”un acord mare”.

Titlurile grupului farmceutic elveţian Novartis au scăzut cu 0,7%. Grupul a anunţat că directorul general se va retrage în februarie 2018, în favoarea directorului pentru dezvoltare Vasant Narasimhan.

Acţiunile companiilor Randgold şi Fresnillo beneficiază în schimb de creşterea cererii pentru aur, ca plasament sigur în perioade geopolitice incerte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.