Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haosul de la alegerile primare la împins pe preşedintele democraţilor din Iowa să demisioneze

www.cnn.com
Troy Price

Preşedintele Partidului Democrat din Iowa, Troy Price, şi-a prezentat miercuri demisia după haosul 'inacceptabil' al publicării rezultatelor alegerilor primare din acest stat american, care au atribuit victoria moderatului Pete Buttigieg, la o foarte mică diferenţă de senatorul progresist Bernie Sanders, transmite AFP, citată de Agerpres.

Iowa, stat rural din Vestul Mijlociu american, era, cel puţin până la 3 februarie, foarte mândru de sistemul său atipic al 'caucus-urilor', adunări tradiţionale de electori care deschid seria primarelor în SUA.

Pentru alegerile de anul acesta, Troy Price şi partidul său au pus la punct noi reguli menite să asigure mai multă transparenţă şi eficacitate în sistemul de vot. Un 'bug' al unei aplicaţii mobile dezvoltate în acest scop a blocat însă transmiterea rezultatelor, provocând un adevărat fiasco în seara scrutinului.

Citeşte şi: 'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

'Expuse ameninţărilor, batjocurii şi a unei furii venite din lumea întreagă, echipele noastre au lucrat' sub 'o imensă presiune pentru a produce un raport complet al rezultatelor şi au reuşit să o facă în mai puţin de 72 de ore', a scris Price în scrisoarea de demisie.

El a afirmat că adunările electorale au funcţionat bine şi că 'democraţi de toate orientările s-au adunat în spatele aceluiaşi obiectiv de a-l învinge pe Donald Trump' la scrutinul de la 3 noiembrie.

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor

'Totuşi, nu există nicio îndoială că procesul pentru raportarea rezultatelor nu a funcţionat. Este pur şi simplu inacceptabil', a recunoscut el.

'Consider că este timpul ca Partidul Democrat din Iowa să înceapă să privească spre viitor, iar prezenţa mea în această funcţie face acest lucru mai dificil', mai explică Price.

Responsabilii democraţi din Iowa se vor reuni sâmbătă pentru a alege un preşedinte interimar.

Statul Iowa distribuie un număr foarte mic de delegaţi la Convenţia democrată din iulie, când pentru învestirea candidatului la Casa Albă vor fi necesare 1.991 de voturi. Iowa reprezintă însă în mod tradiţional o trambulină în lungul drum spre Casa Albă, un rol ce pare acum pus sub semnul întrebării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.