Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOSUL din Ministerul Educației continuă: Mulți elevi nu au putut să dea bacalaureatul din cauza temperaturii, deși se decisese renunțarea la măsură

bacalaureat

Avocatul Poporului și mai multe asociații ale elevilor au cerut Guvernului Ludovic Orban să renunțe la decizia de a măsura temperatura elevilor care dau examenele naționale. De altfel, odată cu începerea noului an școlar se va renunța la această decizie, epidemiologii opinând că nu este eficientă. Însă, chiar și așa, în a doua sesiune de bacalaureat, haosul continuă să domine Ministerul Educației, pentru că măsurarea temperaturii a rămas în vigoare.

Zece elevi au avut luni temperatura peste 37.3 ̊C și nu au putut să dea prima probă scrisă a examenului bacalaureat din sesiunea de toamnă. Peste 3.000 de candidați au lipsit, iar 45 au fost eliminați din examen.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Conform MEC, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba de Limba și literatura română, desfășurată luni, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși.

Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Zece elevi au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

• 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

• 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)

• 27 august: proba la Limba și literatura maternă - proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Citește și: Document. Un avocat face dovada: ‘Pacienții sunt puși să semneze, deși rezultatul testului nu există’

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Citește și: Ludovic Orban, reacția momentului despre plecările din PSD: ‘E o decizie personală. 100 dintre parlamentarii PSD nu se vor mai regăsi pe liste’

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire de ultimă oră: Le dau o veste proastă! NU vor reuși! Vor pleca acasă! De îndată! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.