Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harry Kupfer, unul dintre cei mai reputaţi regizori de operă germani, a murit la 84 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Harry Kupfer, unul dintre cei mai reputaţi regizori de operă germani, a murit luni, la vârsta de 84 de ani, la Berlin, a anunţat marţi agenţia sa artistică vieneză Arsis, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Director între 1981 şi 2002 a prestigioasei Opere Comice din Berlin (Komische Oper), Harry Kupfer a decedat după o lungă suferinţă, conform comunicatului de presă al agenţiei Arsis.

Născut în 1935 la Berlin, Kupfer şi-a început cariera în Republica Democrată Germană, ajungând responsabil de opera Teatrului Naţional din Weimar şi de Opera din Dresda.

Vezi si: Marcel Vela și Raed Arafat s-au certat în videoconferința MAI: 'Ce-ați făcut în 20 de ani?' .

În 1978 îşi face debutul artistic în Republica Federală Germană cu o prezentare extrem de elogiată a "Vasului Fantomă" de Richard Wagner, în cadrul festivalului anual dedicat marelui compozitor de la Bayreuth.

Câţiva ani mai târziu, în 1981, el s-a alăturat Operei Comice din Berlin pe care a condus-o în calitate de director. În cei peste 20 de ani în care a condus Opera Comică, Kupfer a pus în scenă peste 140 de producţii de operă, printre care şi numeroase lucrări de Wagner, unul dintre compozitorii săi preferaţi.

După retragerea de la conducerea Operei Comice din Berlin, în 2002, regizorul s-a consacrat punerii în scenă de spectacole de operă peste tot în lume, dar în special la Barcelona, Sydney sau Helsinki.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: 'Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan' .

Ultima sa punere în scenă a avut loc în primăvara trecută, tot la Opera Comică din Berlin, unde a prezentat opera "Poro", de Georg Friedrich Händel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.