Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hartă cu locul în care a căzut drona doborâtă de ruși în Marea Neagră: dezvăluirea a fost făcută de Armata SUA

drona

Forțele aeriene americane au publicat joi o hartă grafică cu locațiile și orele aproximative ale coliziunii dronei MQ-9 Reaper cu un avion de vânătoare rusesc și ale prăbușirii în Marea Neagră la începutul acestei săptămâni, relatează CNN, potrivit Rador.

Forțele aeriene americane din Europa au precizat ulterior pe Twitter că "punctele de pe hartă nu sunt trasate la scară, iar distanțele furnizate în ca setele de text sunt o estimare a locației incidentului".

La începutul zilei de joi, armata americană a publicat, de asemenea, o înregistrare video recent declasificată a întâlnirii de marți dintre dronă și avionul de vânătoare rusesc, așa cum s-a desfășurat deasupra Mării Negre.

În timp ce oficialii americani susţin că probabil nu vor putea recupera drona doborâtă, Rusia a declarat că decizia de a o recupera sau nu din Marea Neagră va aparține Ministerului rus al Apărării.

Activitate intensă a rușilor în Marea Neagră

Natalia Humeniuk, şefa centrului de presă al Forţelor de Apărare "Sud" din Ucraina, susţine că armata ucraineană a înregistrat o activitate atipică a ruşilor în Marea Neagră . Potrivit acesteia, Rusia a trimis în larg 20 de nave, inclusiv transportatoare de rachete și multe flote auxiliare.

"Noi urmărim cu atenție gruparea de nave din Marea Neagră și acțiunile inamicului. Au fost semnalate o activitate atipică și un număr de grupări de nave. Acum, în Marea Neagră sunt 20 de nave, inclusiv patru transportatoare de rachete, dintre care un submarin cu o salvă de circa 28 de rachete" - a explicat Humeniuk, conform Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.