Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harta teatrului de război PSD - Pro România la europarlamentare

ponta dragnea

Una din cele mai interesante curse la alegerile europarlamentare de duminică se va desfășura între principalul partid de guvernământ (PSD) și noul partid de centru-stânga (Pro România) desprins din formațiunea social-democrată.

PSD și Pro România vizează, în linii mari, același electorat, iar în ultimele luni s-au petrecut numeroase transferuri între membrii celor două partide.

Mizele PSD

În partid se vehiculează un scor de 33-35% la europarlamentare și depinde de cât de multe voturi va rupe fostul premier Victor Ponta din electoratul PSD.

După ce la alegerile parlamentare din 2016 au obținut 46%, social-democrații sunt 'condamnați' să depășească pragul psihologic de 30%, în caz contrar opoziția spunând că se deschide calea spre schimbarea Guvernului.

La precedentele alegeri europarlamentare (2014), PSD a luat 37,6%.

Surse din partid spun că strategia PSD a fost să evite pronosticurile, iar liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut liderilor partidului ca la fiecare înjurătură care vine de la Pro România, PSD să prezinte o realizare a guvernării sau să anunțe o măsură de larg impact.

Mizele Pro România

Trecerea pragului electoral de 5% este principala provocare a formațiunii lui Victor Ponta, Pro România fiind la prima participare electorală de la înființare.

Cele mai multe voturi sunt așteptate din Dâmbovita, Gorj, Ialomita, Iasi, Cluj, Braila și Caras-Severin.

În linii mari, partidul care concureaza cu PSD pe acelasi electorat isi propune sa obtina cele mai multe voturi din judetele in care au parlamentari.

De partea Pro România sunt vehiculati ca „ajutoare” primarii PSD din Giurgiu și Slobozia, doua resedinte de judet si se vorbeste si de implicarea primarului Iasiului, exclus din PSD, pentru partidul lui Ponta.

Pe scena politica au aparut semne de intrebare legate de primarul PSD din Buzau, generate de prietenia acestuia cu Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.