Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harvey Weinstein, dat din nou în judecată: Un fost model îl acuză că a fost VIOLATĂ când avea 16 ani

Kaja Sokola

Producătorul de film american căzut în dizgrație Harvey Weinstein a fost dat din nou în judecată, pentru agresarea sexuală a unei tinere în vârstă de 16 ani, în 2002, potrivit Reuters.

Fostul model Kaja Sokola a anunțat, totodată, că respinge acea înțelegere în valoare totală de 25 de milioane de dolari pe care încearcă să o încheie Harvey Weinstein și conducerea companiei sale aflate în faliment cu mai multe zeci de victime care îl acuză pe producătorul de film american de abuzuri sexuale, informează mediafax.ro.

Citește și: Laura Codruța Kovesi lăsată de izbeliște!

Sokola, în vârstă de 33 de ani, care a intentat proces în nume propriu, joi, la o instanță din New York, spune că acea înțelegere financiară nu este corectă și dreaptă pentru victimele producătorului.

Sokola, care lucrează ca psiholog și psihoterapeut în Polonia, spune că, inițial, și-a inclus plângerea, sub pseudonim, într-o acțiune colectivă în justiție, în 2018, împotriva lui Weinstein, a companiei acestuia și asociaților lui.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

Însă, săptămâna trecută a fost făcut anunțul privind înțelegerea în valoare de 25 de milioane de dolari, iar atunci a decis să intenteze proces în nume propriu.

Acordul ar pune capăt unor procese intentate de actrițe și foste angajate ale lui Weinstein, care îl acuză de diverse forme de abuz sexual, de la hărțuire la viol. Suma ar urma să fie plătită de firmele de asigurări cu care avea încheiate contracte fostul studio de producție Weinstein Co, iar Weinstein nu ar fi obligat să recunoască faptele sau să plătească vreo daună.

Citește și: DNA a deconspirat o altă rețea importantă!

Sokola a povestit că s-a mutat la New York la vârsta de 16 ani pentru a deveni actriță, lucrând inițial ca model. Aceasta susține că a fost "abuzată sexual" de Weinstein în septembrie 2002.

Deși acuzația privește o faptă veche de 17 ani, o nouă lege adoptată în statul american New York anul acesta permite intentarea unui astfel de proces.

Citește și: Klaus Iohannis o recompensează pe Ana Birchall? Oportunitate pentru fostul ministru al Justiției

Acțiunea intentată de Sokola este separată de procesul care va debuta pe 6 ianuarie 2020, la New York, și în care Weinstein este judecat pentru agresarea sexuală a două femei. Inițial, procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv și reclamațiile a două femei privind evenimente din 2006 și 2013 i-au determinat pe avocații apărării să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare.

Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în fața instanței pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunțat că Annabella Sciorra, actrița cunoscută pentru rolul din serialul "Clanul Soprano/ The Sopranos", va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Citește și: Laura Codruța Kovesi lăsată de izbeliște!

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenți producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără deja violul și comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Peste 70 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, spunând că relațiile au fost consensuale.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.