Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hein Vanhaezebrouck (Gent), desemnat cel mai bun antrenor belgian al anului

News.ro
minge fotbal poarta

Hein Vanhaezebrouck, tehnicianul echipei Gent, a intrat în posesia Trofeului "Raymond Goethals", acordat celui mai bun antrenor belgian al anului, informează radioteleviziunea RTBF.

Hein Vanhaezebrouck, în vârstă de 59 de ani, a mai fost premiat cu acest trofeu în 2015, anul în care Gent a obţinut, sub comanda lui, singurul titlu de campioană din istoria clubului. În sezonul trecut, formaţia a ajuns în sferturile de finală ale Europa Conference League, fiind eliminată de West Ham United, viitoarea câştigătoare a competiţiei, potrivit Agerpres.

Echipa flamandă este acum pe locul 3 în campionat. Gent va întâlni echipa israeliană Maccabi Haifa în play-off-ul Europa Conference League.

Will Still, care pregăteşte echipa franceză Stade de Reims, şi Wouter Vrancken, de la Genk, au fost ceilalţi doi antrenori nominalizaţi.

Trofeul "Raymond Goethals" este rezervat antrenorilor belgieni, activi în ţară sau străinătate. Din juriu fac parte, printre alţii, foşti selecţioneri ai "diavolilor roşii", foşti câştigători ai acestei distincţii acordate din 2011 sau arbitri. În 2022, trofeul i-a revenit lui Karel Geraerts, pe atunci la Union Saint-Gilloise.

Raymond Goethals, decedat pe 6 decembrie 2004, este considerat cel mai mare antrenor belgian din toate timpurile. El a câştigat mai ales Liga Campionilor cu Olympique Marseille în 1993 şi Cupa Cupelor cu Anderlecht în 1978.

Luni a fost decernat şi Premiul "Dominique D'Onofrio", care îl răsplăteşte, începând din 2019, pe cel mai bun debutant din campionatul Belgiei care nu a împlinit încă 20 de ani. Arthur Vermeeren (Antwerp) a obţinut acest trofeu care poartă numele fostului antrenor al lui Standard Liege, decedat în 2016.

Ceilalţi doi jucători nominalizaţi au fost Soumaila Coulibaly, colegul lui Vermeeren la Antwerp, şi Malick Fofana (Gent). Bilal El Khannous (Genk) a fost recompensat în urmă cu douăsprezece luni.

Naţionala Belgiei, una din adversarele României la EURO 2024, este antrenată de italo-germanul Domeico Tedesco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.