Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heiuş (PNL): Românii vor asista la filmul "Cum să furi un pilon de pensii"; Teodorovici merită demiterea

PNL

Deputatul PNL Lucian Heiuş a susţinut, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, că românii vor asista la filmul "Cum să furi un pilon de pensii", context în care a afirmat că ministrul ar trebui să fie demis. 

"Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră aţi văzut filmul 'Cum să furi un milion', dar toţi românii vor asista la filmul 'Cum să furi un pilon de pensii', realizat de casa de producţie PSD-ALDE, scenariul şi regia Darius Vâlcov. Naraţiunea este simplă: pasul unu - falimentezi o ţară, pasul doi - găseşti un politician demagog şi infatuat şi îl numeşti ministru la Finanţe, pasul trei - cauţi o divă inocentă care nu ştie dacă a contribuit sau nu la Pilonul II de pensii şi o pui şefă la Ministerul Muncii, pasul patru - identifici nişte personaje negative: fondurile de investiţii sau eventual Soros, iar pasul cinci - creezi un final fericit în care şapte milioane de români vor dona Guvernului PSD-ALDE banii acumulaţi în Pilonul II de pensii. Domnule ministru Teodorovici, acest scenariu este nefast şi jignitor pentru români şi pentru că acceptaţi să jucaţi în acest film merită să fiţi demis", a spus Heiuş, conform agerpres.ro.

El a atras atenţia că cheltuielile statului cresc într-un ritm mult mai mare decât cresc veniturile, că ANAF a fost transformată într-o "agenţie imobiliară" şi că formularul 212 este aproape imposibil de completat. 

"Prin toate măsurile pe care le adoptaţi în fiecare zi reuşiţi să creaţi un cadru din ce în ce mai ostil pentru investitori şi să distrugeţi sistematic principiile de bază ale fiscalităţii. (...) Domnule ministru, ascultându-vă astăzi toate argumentele, constat cu regret că folosiţi acelaşi limbaj dublu de un an şi jumătate. Vă raportaţi la perioade şi la cifre care vă convin pentru ca indicatorii pe care îi prezentaţi să sune bine. Domnule ministru, nu participaţi la un concurs de frumuseţe în care se stabileşte cine este mai înalt, mai dur şi cu ochi mai albaştri. Aici discutăm de direcţia în care se îndreaptă România. Ar trebui să faceţi o analiză economică corectă", a mai spus deputatul PNL. 

Moţiunea simplă a fost citită în plenul Camerei de liberalul Bogdan Huţucă. 

Liberalii au depus săptămâna trecută moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe intitulată "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.