Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Heliport inaugurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

Mediafax.ro
Heliport

Autorităţile din judeţul Bacău au inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, heliportul Spitalului Judeţean, informează News.ro.

”Am inaugurat una dintre cele mai moderne platforme din ţară, destinată operaţiunilor de aterizare/decolare pentru elicopterele SMURD şi punerea în funcţiune a celui de-al doilea accelerator din cadrul Secţiei de Radioterapie. Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, reprezintă un obiectiv extrem de important, parte a proiectului integrat ce a mai inclus lucrări de modernizare, extindere şi dotare a infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 3,6 mil. Euro”, a anunţat, joi, preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Potrivit acestuia, Secţia de Radioterapie beneficiază de cel de-al doilea accelerator de particule, proiect ce a venit în completarea celui finalizat în 2017 – extindere şi modernizare Secţie de Radioterapie.

”Astfel, capacitatea de tratare a pacienţilor cu afecţiuni oncologice se dublează & creşte adresabilitatea către această secţie şi pentru persoanele afectate de nemiloasa boală, din zonele limitrofe judeţului Bacău, efectul direct fiind administrarea unui tratament curatoriu de mai scurtă durată mult mai eficient şi cu aplicare ţintită într-un timp mai scurt. Valoarea lucrărilor, de peste 4,8 milioane euro a fost suportată exclusiv de Consiliul Judeţean Bacău”, a mai transmis oficialul.

La rândul său, ministrul Alexandru Rafila a precizat că ”inaugurarea Heliportului din cadrul UPU aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău şi punerea în funcţiune a unui centru modern de radioterapie oncologică în aceeaşi unitate sanitară finalizează o altă etapă a proiectelor derulate de Consiliul Judeţean în domeniul sănătăţii”.

”Cunosc aceste proiecte încă din primele faze de construcţie şi mă bucur că am putut să asist la inaugurarea lor. Pentru a putea beneficia de fondurile europene din PNRR, este necesară o decizie administrativă rapidă care să facă eligibil şi proiectul din Bacău”, a transmis Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că Ministerul Sănătăţii rămâne partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.