Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Hezbollah a tras 8 rachete spre un oraș din nordul Israelului. Schimb de focuri la granița libanezo-israeliană

timesofisrael.com
hezbollah

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, aliată a Hamas, a atacat luni, cu rachete ghidate, poziţii militare în nordul Israelului dar și un oraș israelian, conform Al Jazeera.

Continuă focul încrucișat la granița dintre Liban și Israel, conform sursei citate, după ce Hezbollah a lansat din Liban cel puțin opt rachete spre orașul Ma'alot-Tarshiha, din nordul Israelului, în această dimineață.

Imagini publicate pe rețelele de socializare arată rachete interceptate de sistemul de apărare aeriană israeliană Iron Dome. Unele rachete păreau să fi aterizat în zone deschise. Nu există momentan rapoarte privind eventuale victime.

În replică, armata israeliană a bombardat sudul Libanului, acolo unde își concentrează Hezbollah forțele. Artileria israliană a vizat  vecinătatea orașelor Naqoura, Zibqin, Yarin, Marwahin și Al-Jebin.

Israelul și Hezbollah-ul susținut de Iran au făcut schimburi de focuri încă de la începutul războiul din Gaza, violențele fiind limitate în mare parte în zona de frontieră.

Potopul al-Aqsa

Avioane de luptă israeliene au efectuat săptămâna trecută lovituri aeriene asupra unor ţinte ale grupării şiite Hezbollah în sudul Libanului, într-o nouă zi de schimburi de focuri, pe fondul escaladării ostilităţilor în urma războiului împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza.

Avioanele au lovit obiective la periferia satelor Marwaheen, Aita al-Shaab şi Halta. Loviturile au vizat zone din afara localităţilor respective după ce au fost lansate rachete spre posturi israeliene.

În acelaşi timp, ramura libaneză a grupării islamiste Hamas a anunţat lansarea a ceea ce a numit "avangardele potopului al-Aqsa", o referire la Moscheea al-Aqsa din Ierusalim, unul dintre cele mai sfinte locuri din Islam. Hamas a făcut apel la palestinienii care trăiesc în Liban să se alăture luptei.

"Voi, tineri şi bărbaţi eroici, alăturaţi-vă avangardei rezistenţei şi participaţi la modelarea viitorului poporului vostru şi la eliberarea Ierusalimului şi a binecuvântatei moschei al-Aqsa", se arată într-o declaraţie a grupului din Liban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.