Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah dezlănțuie jihadul după atacurile Israelului: 'O să dublăm numărul de morți ai Israelului!'

liderul Hezbollah

Hezbollah dezlănțuie jihadul după atacurile Israelului: 'O să dublăm numărul de morți ai Israelului!'

Hezbollah a promis că va „dubla” numărul morților din orice atac israelian asupra civililor, după ce o lovitură a ucis trei copii și pe bunica lor în sudul Libanului. Armata israeliană a afirmat că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost "identificat ca transport suspect pentru terorişti" şi că cercetează informaţiile că înăuntru se aflau civili, arată Agerpres.

„Rezistența va răspunde de două ori la orice agresiune care vizează civili”, a declarat parlamentarul Ali Fayyad la înmormântarea celor patru libanezi uciși duminică, relatează Al Jazeera. „Nu și-a arătat încă toată greutatea.”

Comentariile reflectă situația instabilă de la granița israeliano-libaneză, unde ciocnirile mortale dintre trupele israeliene și luptătorii Hezbollah alimentează temerile privind un război mai larg din Orientul Mijlociu.

Peste 60 de luptători Hezbollah și 10 civili au murit. Cel puțin șapte soldați israelieni și un civil au fost uciși.

Cel mai recent incident

Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit o presupusă celulă teroristă în Liban care a încercat să lanseze rachete antitanc în direcţia Israelului, relatează dpa. Pentru moment nu se ştie dacă au existat morţi sau răniţi în urma atacului israelian, relatează Agerpres.

Forţele israeliene au atacat o poziţie Hezbollah mai devreme marţi pentru a "contracara o ameninţare", însă armata nu a dezvăluit despre ce ameninţare este vorba. Explozii puternice s-au auzit în zonă şi sirenele au sunat la o bază militară a ONU. Surse ONU au declarat pentru dpa că forţele de menţinere a păcii s-au retras în adăposturi.

O sursă de securitate libaneză a declarat că artileria israeliană a lovit zone din apropiere de satul Mais al-Jabal şi în urma loviturilor mai multe plantaţii de măslini au fost cuprinse de flăcări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.