Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah spune că prin raidul de luni din Siria, Israelul luptă direct cu Iranul

Hezbollah

Israelul a comis o "eroare istorică" efectuând pe 9 aprilie un raid contra unei baze aeriene militare în Siria, ceea ce pune statul evreu în "luptă directă" cu Iranul, a declarat vineri Hassan Nasrallah, şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, transmite AFP. Cel puţin 14 combatanţi, dintre care şapte iranieni, au fost ucişi în această lovitură care a vizat baza militară T-4, în provincia centrală Homs, şi care a fost imputată Israelului de regimul lui Bashar al-Assad şi Iran, conform Agerpres.

Israelienii "trebuie să ştie că au comis o eroare istorică, s-au angajat în luptă directă cu Iranul cu această agresiune", a afirmat, într-un discurs televizat, Hassan Nasrallah, a cărui mişcare este un aliat al Teheranului şi al regimului de la Damasc.

"Este fără precedent în ultimii şapte ani: ca Israelul să vizeze în mod clar forţele Gardienilor Revoluţiei care sunt prezente în Siria", a subliniat el, cu referire la armata de elită a regimului iranian.

"Este un punct de cotitură pentru situaţia din regiune", a apreciat şeful Hezbollahului libanez.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război. Relaţiile sunt cu atât mai tensionate cu cât trei inamici ai Israelului operează în teatrul sirian: regimul lui Bashar al-Assad, Iranul şi Hezbollahul libanez.

În februarie, Israelul a vizat acelaşi aeroport militar afirmând că o dronă a fost trimisă de Iran pe teritoriul său de la respectiva bază, prezentată drept una "iraniană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.