Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah vede un complot împotriva sa în Europa, Germania fiind punctul de start

South Front
Hezbollah

Liderul Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, a declarat luni, la câteva zile după decizia Berlinului de a interzice mişcarea pro-iraniană pe teritoriul german, că este de aşteptat, de asemenea, ca şi alte ţări europene să ia o decizie asemănătoare, informează AFP şi dpa. El a adăugat că Germania nu a oferit nicio evidenţă conform căreia Hezbollah ar desfăşura activităţi teroriste, ceea ce confirmă faptul că decizia Berlinului este "o decizie politică" ce reflectă "o supunere în faţa voinţei americane şi este menită să satisfacă Israelul".

"Aceasta este parte din războiul SUA şi Israelului împotriva mişcărilor de rezistenţă din regiune", a continuat Nasrallah. De asemenea, el a condamnat raidurile întreprinse de poliţia germană asupra unor moschei şi organizaţii asociate grupării în Germania. "Toate atacurile brutale asupra unor moschei şi organizaţii sunt de condamnat", a afirmat liderul Hezbollah.

Hassan Nasrallah a negat orice activitate a partidului său în Germania, „Atunci când spunem că nu suntem activi în Germania, suntem sinceri în proporţie de 100%", a dat asigurări liderul Hezbollah.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție la vestea că Sorina Matei și Andrei Bădin au fost dați afară de la B1 TV: O vomă slugarnică! .

Ministerul Afacerilor Interne al Germania a interzis pe 30 martie organizaţia pro-iraniană Hezbollah pe teritoriul acestei ţări şi a desemnat-o drept organizaţie teroristă. Poliţia a întreprins în dimineaţa aceleiaşi zile raiduri pe teritoriul german pentru a aresta presupuşi membri ai grupării.

Anterior, doar activităţile aripii militare a Hezbolalh erau interzise, însă nu şi cele ale ramurii politice, care organizează constant manifestaţii sau acţiuni anti-israeliene.

Înfiinţată în 1982 în timpul războiului civil libanez, mişcarea Hezbollah luptă împotriva statului israelian şi este un actor politic major în Liban. Gruparea islamistă este susţinută de Iran şi de regimul sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.