Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollahul ameninţă Israelul cu represalii după un atac cu drone în Liban

South Front
Hezbollah

Şeful mişcării fundamentaliste şiite Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ameninţat duminică Israelul cu represalii după un atac armat cu drone împotriva bastionului puternicei grupări armate la Beirut, potrivit AFP.

'Ceea ce s-a întâmplat (sâmbătă seara) este un atac cu drone kamikaze împotriva unei ţinte la periferia de sud a Beirutului', a afirmat Nasrallah într-un discurs transmis live pe un ecran uriaş în faţa susţinătorilor săi din această suburbie, fieful Hezbollah.

Nasrallah, a cărui mişcare este duşmanul declarat al Israelului, nu a precizat care a fost această 'ţintă'. El a prezentat atacul drept un 'prim act de agresiune' al Israelului în Liban de la războiul dintre cele două tabere în 2006.

'Spun armatei israeliene la frontieră. Din această noapte, pregătiţi-vă şi aşteptaţi-ne într-o zi, două, trei, patru', a ameninţat liderul Hezbollah.'Ceea ce s-a petrecut nu va trece' fără o ripostă, a avertizat el pe un ton furios.

Şeful Hezbollah a indicat că o dronă de recunoaştere a survolat sâmbătă seara la o altitudine foarte joasă periferia sudică a Beirutului şi că aceasta a fost urmată de o dronă armată.

El a văzut în atacul care, potrivit Hezbollah, a produs pagube materiale, dar nu şi victime, o fază 'extrem de sângeroasă' pentru Liban. Hezbollah 'nu va permite' repetarea unor astfel de atacuri cu drone 'indiferent de costuri' şi 'va face totul pentru a le opri', a ameninţat Nasrallah

Liderul şiit, ai cărui combatanţi sunt angajaţi de partea regimului în Siria vecină, a evocat între altele raiduri ale aviaţiei israeliene sâmbătă seara în apropiere de capitala siriană Damasc.

'Nu erau decât tineri libanezi din Hezbollah în locul bombardat' în raidurile israeliene, a afirmat el, respingând declaraţiile Israelului potrivit căruia a fost vizată forţa iraniană al-Qods, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei.

În acest context, Nasrallah a confirmat moartea a doi combatanţi Hezbollah. Ţinta a fost 'un loc unde tinerii din Hezbollah se odihneau. Nu era o poziţie militară', a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.