DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Hidroelectrica va moderniza staţiile electrice de la centrala Tismana Subteran cu 3,35 milioane de lei

http://www.energynomics.ro/
Bogdan Badea, Hidroelectrica

Hidroelectrica a angajat în această săptămână lucrări de modernizare a staţiilor de 110 kV, 20 kV şi 0,4 kV de la centrala Tismana Subteran, în valoare de 3,35 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPERS.

Contractul a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociaţie) şi Enevo Group SRL, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică.

Prin realizarea lucrărilor se doreşte implementarea unor soluţii tehnologice de ultimă oră, scopul fiind acela de a creşte siguranţa în exploatare şi gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrând, astfel, într-un nou ciclu de viaţă, potrivit Agerpres.ro.

"Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în funcţiune în urmă cu circa 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei româneşti a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficienţe care au presupus efectuarea de lucrări de reparaţii frecvente. Este evident că este nevoie să intervenim, astfel încât să aducem aceste staţii la nivelul rigorilor tehnice şi de siguranţă actuale. Urmăm cu stricteţe planurile anuale de modernizare pe care ni le-am propus şi lucrăm pentru aducerea în parametrii optimi de funcţionare a cât mai multor obiective aparţinând companiei", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este o centrală echipată cu două grupuri hidroenergetice cu turbine de tip Francis, cu ax vertical, pusă în funcţiune în anul 1983 şi este cel mai important obiectiv hidroenergetic din cadrul amenajării Cerna-Motru-Tismana, realizând peste 56% din totalul energiei electrice produse aici.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională.

Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.