Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton îi acuză pe republicani că exploatează afacerea e-mailurilor

Hillary Clinton

Hillary Clinton i-a acuzat duminică pe adversarii săi republicani că exploatează afacerea folosirii unui server privat pentru e-mailuri în perioada în care a ocupat funcţia de secretar de stat, cu o zi înainte de primarele care se anunţă strânse, scrie AFP. 

"Este mult zgomot pentru nimic", a declarat Hillary Clinton în cursul săptămânalei emisiuni de politică a postului de televiziune ABC, repetând încă o dată că a considerat că nu greşeşte preferând un cont şi un server private pentru corespondenţa sa, în locul sistemului pe care i l-a pus la dispoziţie Departamentul de Stat. 

Afacerea a reizbucnit vineri când ministerul pe care l-a condus între 2009 şi 2013 a anunţat că şapte e-mailuri nu vor fi făcute publice pentru că includ informaţii clasificate. 

În opinia sa, e-mailurile la care s-a referit ministerul nu erau clasificate când le-a trimis şi a primit răspunsuri şi a cerut să fie publicate. "Pentru ca publicul să le poată vedea şi să trecem la alte lucruri", a afirmat ea. 

Aceste informaţii au apărut într-un moment dificil pentru Hillary Clinton. În Iowa, unde luni vor avea loc primele primare ale campaniei prezidenţiale, ea are numai câteva procente avans în sondaje în faţa lui Bernie Sanders, principalul său adversar democrat. 

Pentru Hillary Clinton, este vorba despre un caz de exces de zel de clasificare, unele e-mailuri fiind probabil clasificate deoarece se referă la un articol dintr-un ziar făcând aluzie la materiale clasificate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.