Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton îndeamnă la rezistenţă şi perseverenţă în faţa politicilor trumpiste

Hillary Clinton

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a pledat pentru egalitatea de gen şi a îndemnat la rezistenţă şi perseverenţă în faţa politicilor administraţiei Trump şi ale Partidului Republican, în primele sale declaraţii politice notabile după înfrângerea în cursa pentru Casa Albă, relatează CNN, potrivit agerpres.

'Desigur, rezultatul alegerilor nu a fost cel pe care l-am sperat, pentru care am muncit, dar nu voi înceta niciodată să vorbesc deschis despre beneficiile sociale de bun-simţ care le vor permite mamelor şi taţilor să-şi păstreze locurile de muncă', a declarat Hillary Clinton, în discursul susţinut la Conferinţa femeilor de afaceri din California.

Rex Tillerson vine la Bruxelles cu lecţia învăţată. Ce le va cere partenerilor NATO

'Nu există un alt loc decât acesta, împreună cu voi, unde aş fi preferat să fiu', a mai spus dna Clinton, adăugând însă imediat: 'Altul decât Casa Albă'.

De remarcat că, după înfrângerea în alegeri, dna Clinton şi-a limitat apariţiile publice la câteva declaraţii la adunări publice şi la postări pe contul personal de Twitter. Imediat după scrutinul din 8 noiembrie, a fost văzută într-o plimbare prin pădure cu soţul său, ex-preşedintele Bill Clinton, în apropierea reşedinţei lor din statul New York, cei doi fiind prezenţi ulterior la ceremoniile de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă.

În discursul de marţi, ea a calificat drept un 'proiect dezastruos' tentativa republicanilor de a înlocui programul Obamacare, subliniind că administraţia Trump 's-a lovit de un val de rezistenţă' ce arată că protestele împotriva politicilor preşedintelui se află de-abia la început.

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

'Promovarea drepturilor şi oportunităţilor pentru femei şi fete este marea problemă nerezolvată a secolului al XXI-lea', a subliniat fosta Primă Doamnă, remarcând că reprezentarea femeilor în instituţiile de putere de la Washington este în prezent 'cea mai scăzută din timpul unei generaţii'.

Per ansamblu însă, Hillary Clinton a oferit un ton optimist în faţa victoriei lui Donald Trump. 'Acolo unde unii văd imaginea întunecată a unui carnagiu, eu văd o lumină strălucind spre creativitate şi oportunitate', a mai spus ea.

Dna Clinton a oferit auditoriului noua ei mantra: 'Rezistaţi, insistaţi, perseveraţi, recrutaţi', încurajându-l să 'reziste acţiunilor care merg împotriva valorilor noastre ca americani', să insiste să 'pună pe primul loc oamenii', să persevereze asemeni senatoarei Elizabeth Warren şi să 'recruteze' alte persoane candidând pentru funcţii publice sau deschizând o afacere.

'Voi fi de fiecare dată alături de voi pe acest drum', a mai spus fosta candidată prezidenţială.

Secretarul de presă al Casei Albe, IRITAT de o jurnalistă: 'NU MAI DA DIN CAP!' / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.