Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei va decide singură cât de departe să tragă cu HIMARS (ambasadorul SUA)

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a declarat joi că Forțele Armate ale Ucrainei vor decide singure asupra distanței până la care vor  efectua lovituri cu rachetele HIMARS furnizate de americani, potrivit unui comunicat citat de presa ucraineană.

  • „Guvernul SUA a semnat ieri un acord pentru a furniza Ucrainei armament în valoare de 700 de milioane de dolari. Pachetul include și unități de artilerie HIMARS. Problema distanței va fi decisă de Forțele Armate ale Ucrainei în mod independent”, a declarat ambasadorul SUA.

Oficialul american a adăugat că guvernul SUA va oferi Ucrainei sprijinul necesar până când va câștiga războiul cu Rusia.

Sistemul HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) pe care Statele Unite îl vor livra Ucrainei este format din lansatoare de rachete multiple, montate pe blindate uşoare. Chiar dacă există rachete HIMARS care pot lovi ținte aflate până la 300 de kilometri depărtare, Ucraina ar urma să primească echipamentele necesare efectuării de lovituri pe o distanță de maximum 80 de kilometri.

Rușii au protestat după decizia SUA, Moscova spunând că ar putea să fie atacată cu sistemele americane de rachete din Ucraina. De cealaltă parte, Kievul a „garantat” că nu va folosi noile sisteme de rachetă de tip HIMARS promise de către Washington pentru a ataca teritoriul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.