Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a cumpărat un producător de agregate din Serbia

quarrymagazine.com
Holcim

Grupul elveţian Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat marţi că a cumpărat firma Teko Mining, un producător de agregate din Serbia, informează Reuters.

Teko, companie care pentru acest an se aşteaptă la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, vinde anual aproximativ 2,4 milioane de tone de agregate, a precizat Holcim. Compania din Serbia are 150 de angajaţi şi patru cariere la Batocina, Ceramide, Ljubovija şi Ladne Vode.

Preţul plătit de grupul elveţian pentru această achiziţie, care este cea de -a patra tranzacţie încheiată în acest an în Europa de Sud-Est, nu a fost dezvăluit, potrivit Agerpres.

"Teko se adaugă perfect actualelor noastre operaţii din domeniul cimentului şi agregatelor, ceea ce ne permite să adăugăm şi agregate şi asfalt ca parte a ofertei noastre integrate pe această piaţă extrem de dinamică", a declarat Miljan Gutovic, directorul Holcim responsabil pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Achiziţia din Serbia vine la câteva zile după ce producătorul de ciment şi prefabricate Holcim România a anunţat achiziţionarea General Beton România, unul dintre cei mai importanţi jucători locali din piaţa producerii şi comercializării de betoane, tranzacţia primind aprobarea autorităţii de concurenţă.

Odată cu achiziţia General Beton România, reţeaua de staţii de betoane Holcim România va ajunge la 27 de unităţi în judeţele Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Municipiul Bucureşti.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 27 staţii de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).

În total, compania are aproximativ 1.700 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.