Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Homosexualii români i-au făcut plângere unui lider de partid

gay homosexuali

Asociația MozaiQ a făcut plângere (AICI) la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva deputatului Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită. Asociația, care se definește ca o ”organizaţie comunitară a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans)” l-a reclamat pe liderul naționalist ”pentru promovarea unui mesaj instigator la ură împotriva persoanelor LGBT”.

Mesajul atacat este unul care face parte din programul ”Primarul pentru Capitala Românilor” care conține promisiunile lui Bogdan Diaconu în calitate de candidat al PRU la Primăria Generală București.

Iată declarația liderului PRU care i-a supărat pe homosexuali: "În București nu vor mai avea loc parade de homosexuali! În calitate de Primar General, nu voi mai permite ca pe străzile Bucureștiului să se desfășoare parade de homosexuali. Apăr valorile creștine și tradiționale ale Capitalei și nu permit transformarea Bucureștiului în Sodoma și Gomora. Principiile generale ale Programului ‘Primarul pentru Capitala Românilor’ pe baza căruia candidez la Primăria Generală București sunt aplicate de către candidații la alegerile locale ale Partidului România Unită în toată țara!”

Potrivit Asociației MozaiQ însă, ”Mesajul domnului Bogdan Diaconu face parte dintr-o strategie de comunicare dedicată câștigării simpatiei electoratului înaintea alegerilor locale prin denigrarea comunități LGBT și a promisiunii îngrădirii drepturilor acesteia.

Prin declararea implicită a pericolului public reprezentat de către comunitatea LGBT pentru localitatea București, Bogdan Diaconu dezvoltă un sentiment de frică și panică privind reprezentarea în spațiul public a comunității LGBT fundamentat pe întoleranță religioasă. Astfel, Bogdan Diaconu contribuie la încetățenirea stereotipurilor și a prejudecăților privind indezirabilitatea comunității LGBT.

Prin stigmatizarea orientării sexuale în baza unor preceptelor religioase, fundamentate prin exprimarea “transformarea Bucureștiului în Sodoma și Gomora”, domnul Bogdan Diaconu marginalizeză persoanele având aceste trăsături în afara limitelor normale ale relațiilor sociale, afectând stima de sine a acestora și promovând izolarea lor. Astfel, se face nu numai o diferențiere clară între grupurile de persoane heterosexuale și cele homosexuale pe criteriul orientării sexuale dar, în plus, această diferențiere demonizează comunitatea LGBT în opoziție cu comunitatea non-LGBT ce este definită în cadrul mesajului ca fiind definită prin “valorile creștine și tradiționale ale Capitalei”. Această dihotomie încurajează mobilizarea sentimentului religios și marginalizarea persoanelor LGBT nu numai din viața publică dar și din alte aspecte sociale, economice și culturale.

Cerem Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării sancționarea deputatului Bogdan Diaconu pentru incitare la ură și pentru incitarea la îngrădirea

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.