Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Honda scoate din fabricaţie modelele Fit, Honda Coupe şi Accord cu cutie de viteze manuală

The News Wheel
Honda

Honda va scoate din fabricaţie modelul Fit, va elimina din gamă Honda Coupe şi va opri producţia de automobile Accord cu cutie de viteze manuală, pentru a se concentra pe vehicule mai profitabile, transmite Automotive News preluat de news.ro

Prin această decizie, Honda va renunţa la cele mai puţin populare modele ale sale, dar gama Civic va păstra majoritatea configuraţiilor atractive, cum ar fi modelel Si şi Type R, precum şi sedanul şi hatchback-ul Civic, echipate manual.

”Renunţăm la o maşină, dar pentru noi povestea adevărată este cât de dedicaţi suntem produselor noastre de bază. Înţeleg că unii oameni vor fi dezamăgiţi, dar am deplină încredere că (...) oamenii nu vor pierde nimic”, a declarat Gary Robinson, vicepreşedinte al Honda pentru planificarea produselor.

În condiţiile în care crossoverele, camionetele şi SUV-urile domină piaţa, justificarea automobilelor compacte şi sedanurilor, în special variantele cele mai specializare, începe să dispară în ochii şefilor de companii.

Ford a provocat agitaţie anul trecut, când a anunţat că va renunţa la ofera de sedanuri pentru anul 2022, mulţi considerţnd că este o decizie controversată (deşi decizia a fost necesară pentru ca Ford să se adapteze cererii).

În timp ce Honda riscă să piardă clienţi, va elibera în schimb resurse pentru produse viitoare. Decizia este justificată şi având în vedere că automobilul Civic cu două uşi şi versiunea manuală a Accord reprezintă doar 5%, respectiv 2% din vânzările modelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.