Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Honduras primește primul bancomat Bitcoin, 'la bitcoinera', care va permite entuziaștilor cripto să cumpere BTC și ETH

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Aparatul „la bitcoinera” permite entuziaștilor cripto să cumpere BTC și ETH folosind moneda locală fiat, cu condiția să fie dispuși să-și scaneze ID-urile și să dezvăluie anumite informații personale. TGU Consulting Group, o companie din Honduras cu sediul în capitala Tegucigalpa, ar fi instalat primul bancomat Bitcoin al țării.

Potrivit unui raport Reuters de vineri, directorul executiv al TGU, Juan Mayen, a promovat instalarea bancomatul bitcoin ( BTC ) într-una dintre clădirile de birouri ale capitalei. Mașina „la bitcoinera” permite entuziaștilor cripto să achiziționeze BTC și Ether ( ETH ) folosind moneda fiat locală, lempira, cu condiția să fie dispuși să-și scaneze ID-urile și să dezvăluie anumite informații personale.

Mayen a spus că aceasta a fost prima modalitate automată de a cumpăra Bitcoin în Honduras, dar mulți dezvoltatori de software acceptaseră cripto pentru plăți. Potrivit executivului TGU, mulți hondurieni au fost nevoiți să schimbe numerar contra cripto-ului în persoană, o acțiune pe care a descris-o drept „foarte incomodă și periculoasă” în țară - datele de pe platforma de surse numerice Numbeo arată nivelul criminalității în Honduras ca „foarte înalt."

Parlamentarii din unele țări din America Centrală au luat mai multe poziții pro-cripto, pe măsură ce piața continuă să crească. El Salvador instalează în prezent ATM-uri Bitcoin în toată țara pentru pregătirea acceptării criptomonedei ca mijloc legal de plată începând cu 7 septembrie. Cel puțin un membru al congresului din Panama a propus, de asemenea, legislație pentru ca țara să adopte Bitcoin și alte criptomonede, conform cointelegraph.com

Datele de la Cointelegraph Markets Pro arată că prețul BTC este de 48.976 USD în momentul publicării, după ce a crescut cu peste 3% în ultimele 24 de ore. Prețul ETH este de 3.272 USD, crescând cu peste 4% în aceeași perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.