Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong intervine în lupta dintre SEC și bursele de criptomonede. Cu o abordare proactivă, invită Coinbase în regiune

CNBC
Hong Kong

Hong Kong promovează un mediu favorabil pentru creșterea industriei prin reglementarea sa proactivă și dedicarea de a deveni un hub digital. Prezentându-și poziția progresivă față de criptomonede, un legiuitor din Hong Kong a invitat Coinbase și alte burse de criptomonede să stabilească operațiuni în regiune.

Membrul Consiliului Legislativ Johnny Ng a apelat la Twitter pentru a- și exprima sprijinul și asistența pentru „toți operatorii globali de tranzacționare cu active virtuale”, precum Coinbase. De asemenea, a făcut aluzie la posibilele oportunități de listare a acțiunilor. Acest lucru vine după recentele procese ale Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite ale Americii împotriva unor jucători importanți din industrie precum Binance și Coinbase, conform cointelegraph.com.

Spre deosebire de atitudinea prudentă a mai multor țări occidentale față de criptomonede , Hong Kong a adoptat o abordare proactivă. În ianuarie 2023, secretarul financiar din Hong Kong, Paul Chan, a declarat devotamentul guvernului de a stabili un ecosistem puternic pentru cripto și fintech. Ulterior, Hong Kong a formulat cu sârguință reglementări și a implementat măsuri de conformitate pentru a stimula expansiunea industriei criptomonedei.

Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) și- a dezvăluit recent intenția de a stabili bazele pentru introducerea unei monede digitale de vânzare cu amănuntul a băncii centrale (CBDC). Această inițiativă, anunțată pe 9 iunie, urmărește să investigheze avantajele CBDC-urilor ca mijloc de plată pentru tranzacțiile de zi cu zi și să faciliteze accesul clienților la schimburile de criptomonede.

Citește și Retrageri masive de active din cea mai mare platformă de criptomonede din lume! CEO-ul Binance susține că s-ar putea să nu fie atât de rău pe cât pare

Invitația adresată de Ng ilustrează dedicarea Hong Kong-ului de a deveni un hub digital pentru industria cripto. OKX și Huobi au fost printre primele schimburi cripto care au solicitat licențe pentru furnizorii de servicii de active virtuale din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.