Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: Joshua Wong, lider al mişcării prodemocraţie din 2014, condamnat din nou la închisoare

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Joshua Wong, figură a mişcării prodemocraţia din toamna anului 2014 la Hong Kong, a fost condamnat la trei luni de închisoare, miercuri, aceasta fiind a doua sa pedeapsă cu închisoarea pentru rolul pe care l-a avut în "Revolta umbrelelor", scrie AFP, potrivit news.ro.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a pledat vinovat la acuzaţia de ultraj faţă de un magistrat pentru că nu a respectat un ordin judiciar care cerea evacuarea unei tabere ridicate în timpul manifestaţiilor din fosta colonie britanică.

El era eliberat fără cauţiune în aşteptarea unei decizii în apel la condamnarea sa la şase luni de închisoare pentru un alt delict legat de manifestaţii.

Raphael Wong, un alt militant pentru democraţie, a fost condamnat la patru luni şi jumătate de închisoare.

Procesele judiciare care-i vizează pe liderii "umbrelelor" sunt percepute ca un nou semn al amestecului tot mai mare al Pekinului în afacerile interne din Hong Kong, cu încălcarea principiului "O ţară, două sisteme" care a dus la retrocedarea teritoriului Chinei în 1997 de către britanici.

Joshua Wong "a jucat un rol major în acea zi", a declarat judecătorul Andrew Chan. "Singura pedeapsă potrivită pentru Wong este detenţia imediată".

Mişcarea din 2014 a reprezentat o provocare fără precedent pentru Pekin, zeci de mii de manifestanţi au paralizat cartiere întregi în metropolă timp de peste două luni. Ei cereau sufragiu adevărat pentru alegerea unui şef executiv local.

Pekinul nu a cedat nici cea mai mică bucată de teren, conducătorii mişcării au fost acuzaţi pentru rolul pe care l-au avut în mişcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.