Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong renunţă la măsura izolării persoanelor infectate cu COVID-19

Felix Wong
spital Hong Kong

Autorităţile din Hong Kong au anunţat joi că renunţă, începând cu 30 ianuarie, la obligaţia izolării persoanelor infectate cu COVID-19, eliminând astfel una dintre ultimele restricţii majore legate de coronavirus aflate în vigoare în metropola chineză, relatează Reuters.

Înlăturarea obligaţiei izolării persoanelor infectate cu coronavirus face parte din decizia de a modifica statutul COVID-19 de la boală respiratorie severă la boală endemică şi are loc în urma unei măsuri similare luate de Beijing pe 8 ianuarie, informează Agerpres.

"Am decis să anulez ordinul de carantină pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19. Acesta este unul dintre paşii importanţi spre normalitate", a declarat joi John Lee, şeful executivului din Hong Kong.

Locuitorii din Hong Kong sunt totuşi obligaţi să poarte măşti sanitare, cu excepţia cazului în care fac exerciţii fizice.

Săptămâna trecută, trenurile de mare viteză care fac legătura între Hong Kong şi China continentală şi-au reluat circulaţia pentru prima data de la începutul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.